CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de juliol del 2021

Nova intervenció artística de CreActives al carrer Lleó,12 del Barri del Port

Una imatge de la intervenció. Foto: Blog Barri del Port


Els carrers del Barri del Port segueixen omplint-se d'art gràcies a una nova intervenció del col·lectiu CreActives, en aquesta ocasió al carrer Lleó,12 on l'artista Lluc Queralt està omplint espais tapiats de la façana d'un edifici en semiruina al llarg d'aquesta setmana, en el marc del projecte 'P-Art Baixa Circuit'  que va arrencar al 2019 amb altres intervencions artístiques al carrer Cartagena.

Una imatge de la intervenció. Foto: Blog Barri del Port

Sota el titol 'Tributs' la nova intervenció "vol fer una radiografia de l'actualitat i la història recent i retre precisament tribut a tantes mans treballadores del barri" expliquen des de CreActives, qui compta amb el permís de la propietat i la col·laboració del Port de Tarragona i l'Ajuntament de Tarragona per tirar endavant aquesta primera acció del 2021, més enllà de la proposta realitzada per Sant Jordi als balcons del carrer Apodaca, a més de l'ajuda logística de 'Rehabilitacions Moncunill' del mateix carrer.

Des del col·lectiu assenyalen que el context actual va impedir el passat any dur a terme cap acció i que tot i que enguany s'hagués volgut dur a terme un nou esdeveniment social i festiu per acompanyar les intervencions, com al 20219, no ha pogut ser, però si es proposarà fer una ruta per poder contemplar la suma d'intervencions del barri.

En aquest sentit, es preveuen més intervencions properament amb altres artistes com Jordi Llort o Armand, entre d'altres. 


Un instant de la intervenció de Lluc Querals. Foto: CreActives

La intervenció finalitza durant l'estrena del Mercadet de la Pagesia ben a prop

Aprofitant l'estrena aquest dissabte del Mercadet de la Pagesia a la Plaça dels Carros, des de CreActives s'anima a aprofitar la proximitat per poder veure al llarg del mati com Lluc Queralt acaba la seva intervenció al carrer Lleó, tram entre Rebolledo i Misericòrdia.

CreActives és un col·lectiu que sorgeix a finals del 2018 al Barri del Port de Tarragona. Aquest emergeix en un context de mobilitzacions i reivindicacions veïnals per a la millora del barri i està format per quatre veïnes que, implicades per una banda en les mobilitzacions per a la millora del barri, creuen també en l’art com a instrument de transformació i canvi.

CreActives pretén promoure la transformació social del barri a través del foment de la participació dels veïns i veïnes mitjançant un canal artístic. D’aquesta manera, volen col·laborar a crear un sentiment d’estima al barri i al mateix temps democratitzar l’art per la ciutat de Tarragona.