CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de juliol del 2021

Denuncien la manca de personal sanitari del CAP Jaume I al Barri del Port de Tarragona



El Grup de Treball en defensa de la Sanitat Pública de Tarragona denuncia la manca de personal sanitari al CAP Jaume I que dóna cobertura i atenció al veïnat del Barri del Port.

El col·lectiu va dur a terme aquest dimarts una nova trobada de protesta i de recollida de signatures a la cantonada de la Rambla Nova i el Banc d'Espanya per reclamar un ''sistema sanitari 100% públic'' i ''una atenció primària forta i de qualitat'' a la ciutat, mitjaçant una ''atenció sanitària presencial i en menys de 48 hores'' a tots els CAP, a més de ''l'augment de les seves línies telefòniques'' i la ''dotació de personal i recursos materials necessaris per al seu ple funcionament'', tal com publica el Diari de Tarragona.

En aquest sentit, pel que fa al CAP Jaume I, assenyalen que un dels principals problemes que pateixen tant els seus usuaris com el seu personal sanitari és, precisament, la manca de personal, i assegura que ''l'anul·lació de totes les visites presencials als CAP sota l'excusa de l'Covid amaga la realitat de que no tenen personal suficient, ja que no el renoven ni el substitueixen'', denuncien. Segons el Grup, aquest CAP a la Part Baixa atén actualment al voltant de 30.000 usuaris, quan el normal serien uns 20.000, i ho fan ''amb molt pocs metges, ja que no s'ha restituït als que s'han jubilat'', i tampoc als que estan de baixa.

A més lamenten l'aposta per les noves tecnologies i la reducció de personal i atenció en detriment en especial de la gent gran que es troben totalment desatesos i ''deixats de la mà''.