CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de juliol del 2021

L'Associació de Veïns del Port programa una visita guiada al nou Museu del Port per dimecres 21 de juliol a les 19.30h

L'Associació de Veïns del Barri del Port i el Port de Tarragona organitzen una visita guiada a les instal·lacions del nou i remodelat Museu del Port al Moll de Costa per al proper dimecres 21 de juliol a les 19.30h de la tarda amb places limitades, fent reserva -en aquest enllaç-

El 6 de gener del 2020 el Museu del Port va tancar les seves portes per rehabilitació de l'edifici i nova museografia, habilitant ben a prop una seu temporal. Al llarg d'aquest temps, i malgrat la pandèmia, les obres han anat avançant i l'equipament ha seguit actiu.

Aquest dissabte s'inaugura el nou Museu del Port, un esdeveniment important per a la preservació del patrimoni del Port i de la ciutat, després d'una remodelació que ha durat més d'un any i que ha suposat una completa transformació de l'espai i del discurs museístic. L'acte d'inauguració es farà dissabte al matí amb la presidenta del Parlament de Catalunya, l'alcalde de la ciutat i el president del Port i comptarà amb elements festius vinculats al Barri del Port i del Serrallo. A partir de la tarda es podrà visitar i l'horari a partir de diumenge serà l'habitual d'11 a 14 hores, i de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Dilluns és tancat. Les visites al Museu del Port són gratuïtes i durant l'estiu es faran més visites guiades. 

El nou Museu ha tingut una renovació integral que permet oferir una nova museografia d'emocions a través de la incorporació d'elements visuals i interactius mitjançant una reforma integral amb una inversió de dos milions d’euros que es finança a través de l’1,5% cultural, ja que el dia 4 de desembre de l’any 2019 la Comissió Mixta del VII Acord de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Ministeri de Cultura per a l’Actuació Conjunta en el Patrimoni Històric va aprovar l’atorgament d’1,75 milions d’euros al Port de Tarragona per «obres del projecte de nova proposta per al Museu del Port de Tarragona».