CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de maig del 2016

Comencen a reparar les escales fixes del carrer Vapor després de mig any tancades

Una imatge de les escales fixes pendents de reparar, ja sense el
paviment de fusta. Foto: Blog Barri del Port

Ara sí, tot i que fa un mes van retirar el paviment de fusta deteriorat, fet que feia pensar que acte seguit seria substituït per enrajolat, la cosa va quedar parada. Ara, la Conselleria d'Espais Públics informa que des d'aquest dijous s'inicien les tasques de restauració de les escales fixes que uneixen el carrer Vapor i Dr.Zamenhoff annexes a les escales mecàniques, i que van tancar per motius de seguretat fa mig any (veure).

Segons apunten, aquestes escales tornaran a estar obertes al públic a partir de la setmana vinent. Les obres començaran avui amb un pressupost de reforma de 20.105,74 euros.


Aquestes escales, que van en paral·lel a les mecàniques, salven el desnivell entre els dos carrers, Zamenhoff i Vapor i estan tancades a causa de la degradació del material dels graons. El material en mal estat ja es va retirar fa tres setmanes.

El projecte consisteix en la substitució de les llàmines de material plàstic que imiten la fusta per xapes metàl·liques galvanitzades, un material que tindrà més durabilitat i el seu manteniment és mínim. Aquestes planxes també tenen forats per garantir l’evacuació de l’aigua i així evitar el lliscament. A més a més, aquestes peces aniran fixades sobre la base per evitar que es puguin treure amb facilitat.

“Per problemes de seguretat vam tancar l’accés a les escales i les terrasses, però amb la substitució dels materials per uns de nous més resistents evitarem els actes vandàlics a unes escales que són l’alternativa a les mecàniques en aquest punt de la ciutat que uneix el centre amb la Part Baixa”, explica el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

El tancament d'aquest indret havia suposat un entrebanc i problemes de mobilitat per als usuaris que solen utilitzar-les.