CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de maig del 2016

La comitiva del Rocio tornarà a passar pel Barri del Port camí al Llorito aquest divendres

Pas de la Romeria del Rocío pel carrer Apodaca l'any passat

L'Associació Cultural Folklòrica Andalusa organitza la 'XXXII Romería en Honor a la Virgen del Rocío 2016' que un any més amb sortida al Serrallo, passarà pel Barri del Port camí al santuari del Llorito aquest divendres 13 de maig a la tarda.

El passat dissabte 30 d'abril va tenir lloc a la seu social de l'entitat, ubicada al carrer Sant Josep del barri, el Pregó a càrrec de la periodista rociera Inma León i la programació entorn d'aquest esdeveniment continuarà aquest dijous a la nit.

Dijous 12 de maig

El proper dijous 12 de maig a les 21h es durà a terme al Santuari del Llorito  el 'Santo Rosario Rociero' a càrrec del pare Mario Buonanno i cantat pel 'Coro Junco y Romero' amb posterior sopar d'inauguració de la romeria a les casetes.

Divendres 13 de maig

Serà aquest divendres 13 de maig quan a partir de les 16h a l'església Sant Pere del Serrallo hi haurà la concentració de carretes, cavalls i romers. A les 16.30h s'iniciarà la sortida del camí portant la imatge de la Mare del Rocio estirada del bous.

Itinerari: c/ Trafalgar, Torres Jordi; c/ Reial; c/ d'Apodaca; c/ de la Unió; Rambla Nova; c/ Sant Francesc; Rambla Vella; Via de l'Imperi; Avda. Catalunya; c/ Rovira i Virgili; carretera Pont d'Armentera; Barri Sant Pere i Sant Pau (amb parada a l'església del barri, on el mossèn farà benedicció i posteriorment temps per berenar), carretera Pont d'Armentera; Urb. Balcó del Mediterrani; Camí del Llorito; Santuari del Llorito.

L'arribada es preveu per a les 21.30h on la imatge de la Verge entrarà al Santuari a espatlles. Posteriorment festa rociera tot el cap de setmana.

Dissabte 14 de maig

Ambient festiu i rocier a les casetes que seran presentades oficialment a les 12h amb ofrena floral davant les plantes de la Verge del Rocio. A les 14h dinar de germanor a les casetes i a les 20h missa de romers oficiada pel pare Mario Buonanno i seguidament Festa Rociera.

Diumenge 15 de maig

Ambient festiu rocier tot el dia. A les 12h cant de l'àngelus i processó de la imatge de la Verge del Rocio a espatlles dels romers visitant les casetes. A les 14h dinar de germanor i a la nit novament Festa Rociera.

Dilluns 16 de maig

Ambient festiu rocier tot el dia. A les 12h cant e l'àngelus i actuació dels cors rociers a la plaça davant del Santuari amb posterior exhibició eqüestre de cavalls al recinte de casetes. A les 12h dinar de germanor i a les 00h clausura de la Romeria 2016.

*Pots veure el vídeo-reportatge de l'any passat de Barri del Port TV en -aquest enllaç-