CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de maig del 2016

Tot i haver estat reparades, les escales fixes del carrer Vapor segueixen tancades al públic

El paviment de les escales ja ha estat substituït. Foto: Blog Barri del Port

La reparació del paviment de les escales fixes del carrer Vapor va finalitzar a mitjans de la passada setmana. Tot i així, dies després, l'indret continua amb les tanques que impedeixen el pas del públic.

Fa dues setmanes l'Ajuntament de Tarragona va anunciar l'inici d'obres per adequar i restaurar les escales fixes del carrer Vapor. L'anunci arribava després que aquest blog s'interessés per conèixer l'estat d'aquest indret i publiqués que el circuit alternatiu i annex a les escales mecàniques del costat de l'Escola Oficial d'Idiomes, l'antiga Chartreuse, porta un mes tancat per seguretat (veure).


Un operari treballant la passada setmana.
Foto: Blog Barri del Port
Tot i que el consistori va anunciar (veure) que aquestes escales reobririen al públic la passada setmana, encara continuen tancades quan el paviment ja ha estat restaurat. Les tasques d'adequació per valor de 20.105,74 euros han consistit en la substitució de les làmines de material plàstic que imiten la fusta per xapes metàl·liques galvanitzades, un material que tindrà més durabilitat i el seu manteniment és mínim. Aquestes planxes també tenen forats per garantir l'evacuació de l'aigua i així evitar el lliscament. A més a més, aquestes peces van fixades sobre la base per evitar que es puguin treure amb facilitat..

Un dels trams d'escala que comunica amb una terrassa
 pendent de netejar. Foto: Blog Bari del Port
Encara resta pendent que la terrassa intermèdia amb accés i connexió entre el circuit i les escales mecàniques sigui netejada de males herbes i brossa, per tal que retirin les tanques que barren el pas, i quedi definitivament obert al públic. Per aquest motiu molts veïns/es i usuaris es pregunten aquests dies "a què esperen per obrir-les?". 

A la vegada, aquesta infraestructura continua ocasionant problemes cada cop que, com aquest dilluns, presenta algun dels trams mecànics aturat.