CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de maig del 2016

El ple de l’Ajuntament de Tarragona abordarà divendres la modificació per regular la instal·lació de centres de culte

Centre de Culte de Testimonis de Jehovà al Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

El ple de l’Ajuntament de Tarragona d’aquest divendres aprovarà una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal per regular la implantació de nous centres de culte, un tema candent al Barri del Port on hi ha diversos com un d'evangelista, un de protestant, un de testimonis de Jehovà, una mesquita i dues esglésies cristianes (més detalls)

Segons indica l'ACN, la mesura permetrà instal·lar equipaments religiosos a les zones d’activitat econòmica de tipus industrial o comercial, un supòsit que l’actual normativa no contempla. Pel que fa a les zones residencials, els centres de culte s’hauran d’instal·lar preferentment en edificis exclusius i requeriran de la tramitació d’un pla especial que en justifiqui la ubicació. 


El regidor de Territori, Josep Maria Milà, ha destacat a l’ACN que la proposta permetrà implantar equipaments en indrets que fins ara estaven condicionats. Milà diu que la mesura aconseguirà racionalitzar i donar facilitats a les propostes de les confessions religioses perquè no hi hagi discriminació. 

Segons Milà, el consistori té diverses demandes no formals d'algunes confessions religioses per obrir nous centres de culte a curt i a mitjà termini. L’església mormona té llicència d’obres per edificar un nou centre en un solar de la seva propietat, tot i que està a l’espera de tramitar el permís executiu. El consistori preveu que testimonis de Jehovà, evangelistes i musulmans també puguin concretar nous projectes a la ciutat. La modificació del POUM que l’equip de govern portarà al plenari de divendres ja ha superat el tràmit de la comissió informativa municipal, on també va rebre el suport de CDC. La mesura requerirà de l’aprovació definitiva de la Comissió d’Urbanisme.