CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de maig del 2016

El Port de Tarragona mou 10,6 milions de tones en el primer quadrimestre

   
Port de Tarragona
En els primers quatre mesos de l’any, el Port de Tarragona ha mogut 10,6 milions de tones de mercaderies en les seves instal·lacions, consolidant la tendència de creixement de l’any anterior, i amb un augment del 0,4%. Si ens centrem en els tràfics moguts durant el darrer mes d’abril, al Port de Tarragona s’han mogut 2,3 milions de tones, el que suposa un increment de 3,4% respecte abril del 2015.

Mantenint el lideratge en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Des de gener a abril, el Port ha manipulat 1,5 milions de tones de productes agroalimentaris el que suposa un creixement del 8,6% respecte el mateix període de l’any anterior.
En aquest segment, destaca l’increment de cereals (+33,3%) impulsat per l’augment de la importació majoritàriament d’Argentina i Ucraïna. El moviment de productes hortofruticoles també ha augmentat, tant en exportació (+9,8%) com en importació (+2,4%). Els principals països de destí de la fruita carregada a la terminal especialitzada del Port són Israel, Nigèria i Senegal; d’altra banda, la fruita d’importació prové principalment de Costa Rica, i també Colòmbia i Estats Units.

7,3 milions de tones de mercaderies del sector energètic

Els productes energètics mantenen la seva tendència a l’alça. En els primers quatre mesos de l’any, les terminals portuàries han manipulat 7,3 milions de tones de productes energètics, un 1,6% més respecte gener-abril de 2015. Els tràfics més destacats respecte al creixement són el cru superant els 3 milions de tones (+19,9%), fuel-oil (+16,6%) i els biocombustibles (+81%).

Càrrega general i vehicles

Pel que fa a càrrega general al Port de Tarragona es mantenen les xifres de gener i d’abril de l’any passat (més de 650.000 tones mogudes). Dintre de la càrrega general, el moviment de pasta de paper es manté en les 150.000 tones, i el de vehicles segueix un creixement destacat. Fins el mes d’abril, la terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 56.035 vehicles un 50,8% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquest creixement és significatiu tant en volum d’exportació (+13,9%), com d’importació (+72,4%).