CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de maig del 2016

Festa de l'hort urbà de Taula Amiga aquest dissabte al Barri del Port

Una imatge dels inicis de l'hort urbà. Foto: Blog Barri del Port

Hort Urbà? Al Barri del Port? Segurament molts veïns i veïnes del barri encara no el deuen conèixer, està ubicat en un espai comunitari entre dos edificis propers a les escales del carrer Vapor i aquest dissabte celebren una festa.

Es tracta d'un projecte social de la Fundació Formació i treball sota el nom 'Taula amiga, una taula on hi cap tothom' i que es va iniciar al desembre de 2015. El passat mes d'abril va obtenir un premi per formar part de les 50 entitats finalistes als Premis “la Caixa” a la innovació i transformació social d’entre 489 projectes presentats. Aquests premis es concedeixen en el marc de la convocatòria estatal de Lluita contra la pobresa i l’exclusió social.


La creació d’un Hort Urbà a la Part Baixa va dirigit als usuaris i usuàries del menjador social Taula Amiga i actualment compta amb la participació de més d'una desena de famílies, amb previsió d'acollir-ne més i sumant així un total de 70 persones beneficiàries. L’Hort Urbà està ubicat al carrer Pare Agustí Altisent, al costat de les escales del carrer Vapor, entre els blocs de pisos comunitaris. El terreny ha estat cedit inicialment per l'Ajuntament de Tarragona a Formació i Treball durant quatre anys prorrogables. El mètode que han triat, per econòmic i sostenible, és plantar en taules de cultiu amb materials que, en general, s'intentarà que siguin reciclats.

Imatge més recent de l'hort urbà. Foto: Blog Barri del Port

En aquest espai es treballa la convivència i col·laboració entre usuaris i veïns aprofitant el marc de la horticultura amb l’objectiu d’afavorir la distribució de productes bàsics i complementaris per una dieta equilibrada i de qualitat.

Aquest dissabte 21 de maig a les 11h s'organitza una festa amb activitats infantils i sorpreses, la 'Festa de la Primavera'. Els assistents que portin una garrafa d'aigua i una bossa de matèria orgànica s'emportaran un obsequi. A l’acte estan convidats tots els veïns i entitats interessats en veure com avança aquest projecte de cooperació veïnal.