CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 de maig del 2019

Pau Ricomà inclou el Barri del Port entre els 18 punts essencials per formar Govern

Pau Ricomà durant la seva compareixensa

Després del resultat de les passades Eleccions Municipals 2019 de Tarragona, i tal com es van succeïnt els dies, Josep Fèlix Ballesteros del PSC i Pau Ricomà d'ERC són els dos candidats a ocupar l'alcaldia de la ciutat dels propers quatre anys.

Empatats a 7 escons cadascun, els dos partits tenen fins el proper dia 15 de juny, en que se celebrarà el ple d'investidura, per conversar amb les diverses formacions per tractar de rebre suport ja sigui a favor seu o en forma de pactes de govern conjunt.

En Comú Podem té la clau de l'alcaldia en favor del PSC o ERC

Per una banda, Ballesteros, actual alcalde en funcions, ha declarat en diverses ocasions que està disposat a governar en solitari tot i que està obert a dialogar amb tots els partits excepte la CUP. Per l'altra, Ricomà, alcaldable, després de descartar un pacte amb Ballesteros, aposta per un govern a quatre bandes amb la CUP, Junts per Tarragona i En Comú Podem, indicant que guarden en comú molts punts de programa i suposaria el canvi que necessita la ciutat, a més plegats sumen la majoria absoluta amb un total de 14.

Mentre que la CUP i Junts per Tarragona ja han manifestat públicament que donarien suport a la investidura de Ricomà, els Comuns encara no s'han manifestat i tenen en la seva teulada la clau decisiva. En aquest sentit Ballesteros també ha manifestat que hi guarden punts en comú amb aquesta formació i ara caldrà esperar per quin cantó es decanta.

Considerar el Barri del Port àrea de conservació i rehabilitació

Per ara, l'actual alcalde ha fet una crida a la calma i la confiança per seguir governant, reivindicant ser el partit més votat. Per la seva banda, Ricomà ha comparegut aquest divendres per donar a conèixer els 18 punts essencials amb que treballaria el seu nou govern, indicant que són línies coincidents entre aquests quatre partits i necessaris per a la ciutat.

Entre ells el punt n.4 s'hi refereix al Barri del Port: ''Promoure la regenaració urbana de Tarragona amb tres grans prioritats: la rehabilitació d'habitactges, la cohesió de les diferents zones de la ciutat i la preservació dels espais amb més valor natural i paissatgístic. De forma urgent treballar per que el Barri del Port prengui la consideració d'àrea de conservació i rehabilitació".

Aquesta declaració, seguint l'article 36 de la Llei 18/2007 del dret a l'Habitatge, té per objectiu impulsar la rehabilitació i manteniment dels edificis d'habitatges i els habitatges, i la regeneració i renovació urbana, permetent inversió/subvenció per part de l'Estat o la Generalitat (més detalls).

L'AVV del Port seguirà batallant

Del mateix mode, tots els partits contemplen mesures de canvi i millora per al Barri del Port considerant i admetent que la seva actuació és urgent. Restarà pendent veure finalment quin partit o partits governen els propers anys de la ciutat i si finalment compleixen amb les demandes del Barri del Port i el seu veïnat. En aquest sentit Mari Carmen Puig, presidenta de l'AVV del Port, ja va manifestar que "nosaltres hem reivindicat les nostres necessitats i hem criticat la no actuació del govern actual però està clar que seguirem batallant per aconseguir-ho governi qui governi" deixant clar que "les promeses que tots ens han fet ara han de ser veritables realitats".