CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de novembre del 2019

El Port de Tarragona presenta el seu Àtles Històric Il·lustrat encetant el 150è aniversari

Josep Maria Cruset, Joan Carles Blanch, Coia Escoda i Montse
Adán durant la presentació de l'Atles. Foto: Port de Tarragona

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha presentat aquest dijous tarda al Tinglado 1 del Moll de Costa, davant de 300 persones, i en el marc del la programació del 150è aniversari, l’'Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona. Del passat al present', que suposa el llibre institucional del port tarragoní.

La presentació ha comptat també amb la participació de Montse Adán, directora del Servei d’Atenció al Client i Port-Ciutat, Coia Escoda, responsable de l’Arxiu del Port i l’autor de l’obra, Joan Carles Blanch. A més, l’acte ha comptat amb una escenificació sorpresa amb alguns dels personatges que  expliquen la història del Port, com per exemple el capità Apodaca i Maria Antònia de Castellarnau, dos personatges protagonistes dels cicles de visites teatralitzades que han organitzat l’Arxiu i el Museu del Port al llarg dels darrers anys, i que han suposat el contrapunt humorístic i crític de l’acte de presentació del llibre. Apodaca i Castellarnau han interromput els parlaments de la taula presidencial amb comentaris i acudits sobre passatges i suposades omissions en la narració de la història del Port.
Un instant de la presentació. Foto: Port de Tarragona

L’Atles és obra de l’il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch i Torrebadell (la Riera de Gaià, 1973). L’obra permet copsar la influència del Port en l’esdevenir de la ciutat, i ho fa transportant-nos des del petit port de Tarrakon a l’època ibera fins a les obres urbanístiques recents com ara la passarel·la del Port de 2018, passant per l’arribada de la petroquímica a Tarragona, les grans infraestructures de final del segle XX, la creació d’organismes gestors com ara la Junta d’Obres del Port el 1869, ara fa 150 anys, el naixement del barri del Serrallo, l’obertura del Moll de Costa a la ciutadania que va unir definitivament el Port amb la ciutat.