CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de novembre del 2019

El Port de Tarragona celebra 150 anys i renovarà el Museu del Port

Una imatge de la presentació. Foto: @jmcruset

L’Autoritat Portuària de Tarragona celebra els 150 anys del port modern i ha anunciat aquest dijous els actes de celebració per enguany, a més de la reforma del Museu del Port al Moll de Costa.

D'aquesta manera el Port de Tarragona invertirà 350 mil euros en la celebració amb un ampli conjunt d’activitats institucionals i culturals i 1'5 milions d'euros fer reformar el museu amb una rehabilitació integral durant deu mesos del Refugi 2 de 2.600 metres quadrats de superfície, que permetrà augmentar la superfície expositiva en uns 600 metres quadrats més.

La nova museització posarà en valor el patrimoni portuari i marítim del Museu comptant amb nous espais i serveis.

La celebració


Amb el lema ‘Una gran història junts’ les activitats dirigides a tots els públics i edats aproparan a la ciutadania el passat i present del port tarragoní. També es presentarà un atles històric a càrrec de l’il.lustrador i historiador Joan Carles Blanch el 14 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa a mode de llibre institucional del Port i el pas de la història durant 2 mil anys comptant també amb el port antic romà.

El 28 de febrer del proper any s'hi celebrarà un gran acte al Refugi  del Moll de Costa com homenatge a les persones implicades en el creixement del port des del punt de vista institucional, comercial i cultural’ i el 27 de juny un per als més petits a la zona entre tinglados del Moll de Costa amb actuacions com les de El Pot Petit. Els joves també tindran festa el mateix dia amb un concert amb Doctor Prats. 

Per altra banda exposicions i activitats diverses a més de visites teatralitzades com OpenPorts els mesos d’abril, maig i octubre.