CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de novembre del 2019

Xifra rècord amb més de 6 milions de quilos de roba recollida en mig any per la Fundació Formació i Treball

Establiment de Roba Amiga al carrer Apodaca

La Fundació Formació i Treball que té la Botiga Amiga al carrer Apodaca del Barri del Port, està d'enhorabona donat que la seva planta de reciclatge tèxtil ubicada a Sant Esteve Sesrovires ha rebut més de 6.500.000 quilos de roba durant el primer semestre de 2019, xifra rècord i un 63% superior a la del passat any.

L’augment de confiança i conscienciació ciutadana és una dels factors determinants que permet poder anar augmentar les xifres any rere any. Pel que fa a Tarragona ciutat, aquest primer semestre s’han mantingut les dades de recollida amb un lleuger ascens arribant al 132.790 quilos de tèxtil donats als 46 contenidors taronges i vermells amb una mitjana de 481 quilos de roba recollida per contenidor al mes. 

63% de reutilització


Respecte als usos i destinacions, un 63% es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. 

Des de la Fundació es vol potenciar aquestes iniciatives sobre tot en l’època de l’any en la qual toca fer “canvi d’armari” per poder sensibilitzar i instaurar uns hàbits mediambientals sostenibles tant a curt com a llarg termini a la població. La missió de la Fundació a més de la reutilitzció de la roba és generar oportunitats socials i laborals a persones que es troben en una situació de vulnerabilitat al nostre país. 

La roba que ja no es fa servir nodreix a la Fundació Formació i Treball per poder crear projectes socials inclusius. A més, a establiments com el del carrer Apodaca s'atenen persones derivades per serveis socials perquè puguin adquirir la roba que necessiten en un espai normalitzat on conviuen persones que compren roba de segona mà per convicció i aquelles que ho fan per necessitat.