CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de novembre del 2019

La 1a edició del projecte artístic 'P-Art Baixa Circuit' s'inaugura aquest dissabte al Barri del Port



Aquest dissabte 30 de novembre s'inaugura al Barri del Port la primera edició del projecte 'P-Art Baixa Circuit' que preten omplir el barri i els seus carrers de murs creatius.

L'acció s'iniciarà a les 9h a la cantonada entre el carrer Cartagena i Nou de Santa Tecla amb la participació de tres artistes seleccionats (Marta Contreras, Berta Artigal i Tziki) que duran a terme una proposta artística relacionada amb la història del barri, a mode de context i que serveixi per donar-lo a conèixer des de diverses vessants sobre el seu patrimoni històric i social. 

Ho faran de forma simultània en cadascun dels espais assignats, cedits amb permís del propietari i d’acord amb els requisits patrimonials de cada indret. A banda de la intervenció artística, el projecte s’acompanya d’un relat en web (accessible a través de QR) que completa cada peça d’art, aportant informació sobre l’artista qui l’ha fet i el moment de la història del barri amb què es vincula.

Ruta guiada amb Ramón Aloguín

D'altra banda a les 10.30h tindrà lloc un ruta guiada per l’arquitecte i expert en la història del Barri del Port, Ramon Aloguin, per a la que cal reserva prèvia a creactivestgn@gmail.com.

A les 12.30h tindrà lloc un vermut i a les 14h finalitzaran les intervencions amb l'explicació de cadascun dels artistes. 

CreActives

La iniciativa està impulsada pel col·lectiu CreActives amb la col·laboració del Centre d’Art de Tarragona i l’Associació de veïns del Barri del Port, i el suport de l’Ajuntament de Tarragona i el Blog del Barri del Port i Barri del Port TV en difussió i cobertura.

Amb l'objectiu de programar més edicions, aquesta primera etapa ha tirat endavant gràcies als 500 euros de premi del concurs 'Diners al carrer' impulsat per la CUP i que van guanyar 'CreActives', format per cinc veïnes del barri. Aquestes consideren que el Barri del Port de Tarragona és un dels barris amb més potencial cultural i social de Tarragona. Amb el projecte volen donar un espai per a la participació veïnal i per a la reinterpretació de l’espai, apropar l’art a la ciutadania formant part d’aquest, a més d’utilitzar-lo com a eina reivindicativa i de construcció d’una identitat col·lectiva.


Programació: Dissate 30 de novembre

09h. S’inicia la pintura als murs (realització en directe a càrrec dels artistes)

10.30h. Comença ruta caminada a càrrec de l’arquitecte i expert en el barri, Ramon Aloguín, que ens explicarà el llegat del barri. Mentre els veïns i altres interessats (el número màxim del grup per a la visita és de 30 persones), els artistes treballen en les seves obres.

12.30h. Vermut al carrer Cartagena (zona de cul de sac).

14h. Finalització de les intervencions, paraules a càrrec dels artistes, que explicaran les seves obres. També es presentarà el web (accessible a través del QR) que emmarcarà les obres amb biografies dels artistes i fitxes històriques.