CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de novembre del 2019

Reclamen sense éxit l'ús públic de l'ascensor del Palau de Congressos

L'ascensor del Palau de Congressos

Una veïna del Barri del Port denúncia la negativa obtinguda per part de l'Ajuntament en sol·licitar l'ús públic de l'ascensor del Palau de Congressos. Ho explica en la següent carta:

Vivim en una ciutat amb importants desnivells orogràfics i amb algunes escales mecàniques per ajudar a la mobilitat. No obstant, el sistema únic d'escales mecàniques discrimina a les persones en cadira de rodes i a aquells que es desplacen amb un cotxet de nadó. Al costat del Palau de Congressos hi ha unes d'aquestes escales molt utilitzades pels ciutadans per pujar (només són de pujada) de la zona de la Renfe cap a la Rambla. Per sort, disposem d'un flamant ascensor que també salva aquest desnivell (en els dos sentits) i que facilitaria la mobilitat dels què no podem utilitzar les escales mecàniques. Però, malhauradament, i tot i ser una institució pública gestionada per l'ajuntament a través de l'empresa EMDET, S.A., aquest ascensor està tancat al públic general i només obre quan hi han actes al Palau. 

Fa un mes vaig fer una sol·licitud a l'Ajuntament per tal que posessin a la disposició de la ciutadania aquesta instal·lació i la resposta, prou ràpida, ha estat negativa, al·legant el perill de vandalisme, que posaria en risc l'accessibilitat de persones amb problemes de mobilitat a les seves instal·lacions i la mala imatge que això donaria als usuaris dels actes del Palau. 

I la ciutadania que habitem Tarragona i que també tenim dificultats de mobilitat? No dona mala imatge haver construït i estar mantenint entre tots els  ciutadans un ascensor tan necessari per la ciutat i tenir-lo tancat al públic no fos cas que el dia que un usuari del Palau el necessités no estigués disponible? Aquest ascensor no és l´únic de la ciutat (plaça dels Carros, pasarel·la cap al Miracle, parc de les Granotes), i els altres estan oberts al públic sense restriccions. Evidentment és tasca de tots els ciutadans cuidar les instal·lacions i de l'Ajuntament lluitar contra el vandalisme i protegir els béns dels ciutadans, però tancar-los "per a que no s'espatllin" per poder utitlizar-los amb fins econòmics no és la solució. Cal posar les instal·lacions públiques al servei de la ciutadania. 

Núria Estrada,
Tarragona