CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de novembre del 2019

L'AVV del Port reactivarà les mobilitzacions si no es contempla el Barri del Port als pressupostos 2020 de l'Ajuntament


L'Associació de Veïns del Port es mostra molesta i decebuda davant la falta d'accions per part del nou govern de l'Ajuntament de Tarragona envers les millores i necessitats que reclama i reivindica el Barri del Port.

Segons indica l'entitat veïnal a aquest blog, les mobilitzacions es reactivaran des del mateix moment en que es votin els nous pressupostos de l'Ajuntament de Tarragona per al 2020, si no hi ha cap partida important dedicada al barri, el que consideren que és un deure i responsabilitat de l'actual govern i tots els grups polítics.

La presidenta, Mari Carme Puig, indica que l'associació ja va ser pacient a donar marge al nou equip de govern tant per reunir-se conjuntament, en no rebre cap citació, com per començar a notar millores i compliment de promeses i intencions.

Un pas de vianant, única promesa i encara no complerta


Finalment just fa un mes, el passat 23 d'octubre, es va establir la primera trobada entre el consistori i l'associació de la qual van endur-se com a únic imput positiu l'anunci d'una llar de jubilats, històricament reclamada. No obstant després d'un mes encara no en tenen més detalls. En aquest sentit Puig assegura que ha hagut d'institir amb missatges i correus tant al propi alcalde com al conseller Herman Pinedo, encarregat de la relació amb les associacions, fins finalment haver rebut resposta i citació per properament amb el regidor per conèixer novetats de diversos punts tractats.

"Ja ens van dir que les millores del barri no es poden fer d'un dia per l'altre, que requereixen d'inversió i temps per fer-se bé, cosa que podem entendre. No obstant hi ha petites accions que es poden fer i tampoc estan arribant" lamenten. De fet asseguren que "únicament vam aconseguir la promesa d'un trist pas de vianants davant la plaça dels Carros i ha passat un mes i tampoc no en sabem res". 

La remodelació de la Plaça dels Infants, altra incògnita


Del mateix mode no hi ha notícies sobre quan s'iniciaran les obres de remodelació de la Plaça dels Infants, projecte ja aprovat, i els detalls de l'actuació. "El nou govern desconeixia aquesta actuació i vam quedar que ens ho enviarien però tampoc ha estat així" assenyalen.

Des de l'associació també es mostren descontents per la falta d'ampliació de llums de Nadal del carrer Reial, on té lloc l'inici de la cavalcada de Reis, un reclam veïnal que també van traslladar enguany i que "no ha servit de res".

Per tots aquests motius, l'entitat anima a manternir les pancartes als balcons i que els veïns que les hagin tret les recuperin, deixant molt clar que seguiran reivindicant i lluitant per un barri digne. "Nosaltres sí complirem el que vam dir, que seguiríem mobilitzant-nos i reclamant les nostres necessitats, governi qui governi". 

Diversos veïns preguntats per aquest blog apunten que ara per ara el govern del canvi pel qual havien apostat i s'havien esperançat, no és una realitat.