CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

21 de setembre del 2012

Pitu Rovira: "La Colla de la Cucafera va cometre dos errors al voler participar a la Baixada de l'Àliga"

(en castellano -aquí-)

"Haurien d'organitzar un acte al seu barri"


El president de la Colla de l'Aliga, Pitu Rovira, ha parlat aquest matí en una entrevista amb Tarragona Ràdio de la 'Baixada de l'Àliga' que té lloc aquesta nit a les festes de Santa Tecla. A més d'explicar una mica la història de l'acte i com va sorgir, la xerrada ha reprès la polèmica entorn de la Cucafera que després de demanar a l'Ajuntament de Tarragona participar aquest any va rebre la negativa del consistori (veure).

Rovira ha declarat que "es tracta d'un acte popular i voluntari, no és necessari demanar permís a ningú". A més, ha afirmat que la Colla de la Cucafera "va cometre dos errors". D'una banda "van enviar una instància a l'Ajuntament quan el que haurien d'haver fet és acudir a l'àrea de Cultura i fer formalment la proposta".

Afegeix que "d'altra banda quan no van rebre resposta o els van dir que no, van acudir a la premsa per fer la denúncia i van entrar en conflicte". Segons Rovira "si entres en conflicte amb l'administració, difícilment tirin enrere en la seva decisió". També entén que per temes de seguretat no participi a causa que és portada per 7 persones i és molt més gran que la resta d'elements.

Finalment, Rovira anima a la Colla de la Cucafera a "que s'inventin un acte propi com la Víbria va organitzar el lliurament de xumets". Considera que Santa Tecla 2012 està carregada d'actes populars i tradicionals però que és important i atractiu que s'inventin noves propostes i que "si tenen el seu propi barri, i la Cucafera és d'allí, que facin un acte al barri, no la portin a la Plaça dels Cols". Aquesta proposta animaria i atrauria a gent al barri durant les festes.