CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 de juliol del 2013

El vandalisme al Barri del Port sortirà més barat als seus responsables

(En castellano -aquí-)

Desperfectes al Pas Soterrat de la Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

Multes més baixes i serveis a la comunitat


El pròxim divendres l'Ajuntament de Tarragona celebrarà un Ple Municipal en que es votarà una modificació de l'ordenança de convivència ciutadana i ús dels espais públics de la ciutat, per tal de reduir l'import de les sancions i donar possibilitat de substituir les multes per serveis a la comunitat. 

El conseller de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, considera que les sancions són molt elevades i poden suposar un important problema a les famílies. Per aquest motiu es vol rebaixar el cost de les sancions i a més reduir-les en un 50% en cas que es paguin dins del períodie voluntari. 

D'altra banda, es donarà opció a substituir determinades infraccions, bàsicament antisocials i vandàliques, per  feines en benefici de la comunitat per part dels infractors, sobretot joves. Es vol fomentar així en ells un exercici reformatiu i reeducatiu per tal que no repeteixin aquest tipus d'accions.

Vidres trencats en escales mecàniques del Palau de Congressos. Foto: Blog Barri del Port

Les infraccions lleus comportaran el pagament de fins a 100€ (en lloc dels 750 actuals), les greus entre els 100 i els 500€ (ara el màxim és de 1.500€), i les molt greus se sancionaran amb multes de fins a 1.500€ (en lloc dels 3.000€ actuals).

Hi ha qui pensa que reduir les sancions en els actes vandàlics amb el cost que aquests suposen a les arques municipals no es bona opció. Tot i així es preveu el vot a favor per part de PSC, CIU, IV-EUA davant del PP que votarà a favor o s'abstindrà.

S'agreujarà el problema del Barri?


El Barri del Port i la Part Baixa en general es una de les zones on més afecta el vandalisme i per aquest motiu serà la primera de la ciutat en que properament comptarà amb càmeres de videovigilància (veure).

Per ara caldrà veure si aquesta modificació incrementarà o no el nombre d'accions vandàliques al Barri. Les últimes afectacions es venen produint regularment al Pas Soterrat de la Plaça dels Carros on les càmeres, les escales mecàniques, les parets i els ascensors han estat víctimes d'aquest problema social.

Font: tarragonaradio.cat i diaridetarragona.com