CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de juliol del 2013

Els veïns del Barri del Port reben amb esbroncades a Begoña Floria a la reunió sobre els nous busos



El local de l'Associació de Veïns del Barri del Port ha cel.lebrat aquest dimecres a la tarda la reunió informativa sobre les noves línies de Bus al Barri per part de la tinent d'alcalde en mobilitat, Begoña Floria.

La també presidenta de l'Empresa Municipal de Transports Públics ha estat rebuda amb una esbroncada general per part del quasi centenar d'assistents, tot gent gran, la població més abundant d'aquest barri, i la més molesta amb la desaparició del Bus 2 i l'implantació de les noves línies 21 i 41.


El Blog del Barri del Port va tenir l'ocassió fa una setmana de comprovar l'estat general de desacord entre el veïnat (veure), que no han deixat escapar l'oportunitat d'assistir a l'anunciada convocatòria per tal de mostrar el rebuig i disconformitat amb els canvis.


La crispació del veïnat impossibilita un diàleg 


El que havia de ser una reunió informativa i de diàleg per tal d'intercanviar opinions, mostrar problemes, dubtes o queixes s'ha convertit en una continuada manifestació repulsiva per part dels assistents. Tant és així, que la tinent d'alcalde ha tingut moltes dificultats per dur a terme el seu parlament. Tot i que prometia brevetat i demanava que se l'ha escoltés abans d'entrar en el torn de rèpliques, gairebé no ha pogut acabar d'explicar les diapositives previstes davant d'un públic amb poques ganes d'escoltar-la i més centrat en manifestar-se.


L'ambient crispat de la trobada ha donat lloc a l'intervenció en diverses ocasions del president de l'Associació, José Ruiz, que degut a les faltes d'educació ha tingut que demanar calma i que es mostrés respecte en els torns de paraula i cap a Floria, qui reconeixia haver anat a donar la cara i volia poder respondre.


La tinent d'alcalde ha manifestat que Tarragona és una ciutat complicada i que no es pot establir una línia de bus per al gust i necessitat de cada ciutadà, i que entén que els canvis sempre generen molèstia al començament. Tot i així, els veïns han manifestat els problemes e inconvenients que els hi suposa les noves línies i el sistema de transbordament, i fins i tot han cridat a la vegada en diverses ocasions 'volem la línia 2'.

Es convocarà una comissió de veïns per proposar solucions o canvis


Donades les dificultats i les circumstàncies amb l'actitud dels veïns que només veien com a solució recuperar la línia 2, una opció descartada per Floria, s'ha arribat a l'acord de convocar properament una comissió amb alguns veïns com a representats de la resta, per tal de fer un recull de queixes i problemes amb l'objectiu d'arribar a alguna solució en comú. L'Associació de Veïns, per la seva part, ja té una proposta de canvi en l'itinerari del bus, que caldrà presentar i estudiar detalladament.


La reunió ha durat una hora i mitja, i al finalitzar Floria s'ha quedat una bona estona prenent nota i escoltant a aquells veïns que de forma particular s'hi han apropat a la taula a manifestar la seva opinió o queixa.

VÍDEO: