CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de juliol del 2013

Zona verda d'aparcament a tot el Barri del Port excepte el c/ Apodaca i Pl. dels Carros que es convertiran en zona blava i c/ Lleó i del Mar en zona taronja

(En castellano -aquí-)

(Clica sobre el mapa per AMPLIAR)

Amb l'objectiu de millorar la mobilitat i facilitar l'aparcament tant per als residents com per als usuaris que ens visiten, i per tant beneficiar al comerç de la zona, l'A.V.V del Port ha sol.licitat la implantació de zones verdes, taronges i blaves de pagament al Barri del Port per fomentar la rotació de les places d'aparcament (veure).

ZONA BLAVA: Carrer Apodaca, Sant Magí i Plaça dels Carros


El Barri del Port comptarà amb Zona Blava al voltant de la Plaça dels Carros, el Carrer Apodaca i el Carrer Nou de Sant Magí on la presència de comerços i empreses requereix una major rotació de les places d'aparcament destinades a estades breus.

*Actualització 23/08/13: Finalment seran zona verda i no blava (veure)

De 9h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a dissabte, excepte festius, la tarifa és de:
   *0'70€ per 30 minuts
   *1'10€ per 1 hora
   *2'95€ per 2 hores (temps màxim autoritzat)

L'import mínim és de 0'20€ i les tarifes són comuns a residents i no residents.

ZONA TARONJA: Zona entre Carrer Lleó i Carrer del Mar


Amb places d'aparcament destinades a estades llargues, el barri comptarà amb zona taronja al Carrer Lleó i al Carrer del Mar, a més dels Carrers Jaume I, Carrer Vapor, Castaños, Castellarnau, Misericòrdia i Rebolledo, tan sols en el tram entre Carrer Reial i del Mar.

De 09h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a divendres, excepte festius, la tarifa és de:
   *2'30€ de màxim diari per als no residents (1€ a partir d'agost)
   *0'40€ per als residents 

ZONA VERDA a gairebé la resta del Barri


La resta del Barri del Port serà zona verda, destinada a beneficiar als residents amb una plaça per aparcar a prop de casa. No afectarà als Carrers Caputxins, part del Carrer Sant Josep, Carrer Oleguer i la zona entre Apodaca i Estació Renfe que seguirà com a zona blanca.

De 9h a 14h i de 16h a 20h de dilluns a divendres, excepte festius, la tarifa és de:
   *Residents: 0'40€ al dia (durada màxima de dos dies)
   *No residents: amb una durada màxima permesa de 2 hores: costarà 0'70€ estacionar 30 minuts, 1'10€  per 1 hora i 2'90€ les dues hores màximes.

L'anul.lació de qualsevol denúncia (a zona verda, taronja o blava) té un cost de 5'90€

Per tal de gaudir de les tarifes i beneficis com a resident cal estar empadronat al barri, pagar l'impost de circulació a Tarragona i adquirir una targeta trimestral o anual. Per això és necessari demanar cita trucant al 977 23 91 51, a les oficines del pàrquin Saavedra /c/Josepa Massanés, S/N) o a la web www.aparcamentstgn.cat on trobar també més informació.


Segons s'ha comunicat a la Reunió Informativa a l'A.V.V del Port (veure), amb la targeta de resident també s'entrega una enganxina identificativa per al vehicle. 

Els usuaris amb alguna discapacitat, l'aparcament en qualsevol zona és gratuïta sempre i que es tingui la pertinent targeta de discapacitat i identificatiu al vehicle.  

Els vehicles d'empresa es podran registrar amb un certificat que acrediti que el vehicle i conductor operen al barri.

Els vehicles de familiars que visiten a residents del Barri no podran gaudir de l'import reduit d'aquests, ha estat una de les crítiques dels assistents a la reunió.

Aquesta previsió d'implantació de zones verdes, taronges i blaves és per ara la proposta que es vol fer efectiva al Barri. Quedarà pendent que es tanqui, es confirmi i un cop sigui així es pintaran les places d'aparcament, s'habilitaran els parquímetres, s'informarà al veïnat i es donarà un plaç de 15 dies per acostumar e informar als usuaris de la zona sobre la nova mesura.