CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de juliol del 2013

El Barri del Port tornarà a estar connectat amb l'Hospital Joan XXIII a partir del 5 d'Agost amb la nova línia 23

(En castellano -aquí-)

Planol de la nova línia 23. Foto Blog Barri del Port

Begoña Floria ha presentat aquest matí una solució als veïns


Després de no poder arribar a un acord ni diàleg comú la passada setmana per l'actitud crispada del veïnat a la reunió amb Begoña Floria (veure), la tinent d'alcalde en mobilitat s'ha tornat a reunir aquest matí (veure) amb un grup més reduït de veïns per posar solució a les queixes per la implantació de dues noves línies de bus que no presenten connexió amb l'Hospital Joan XXII, i que sí tenia la desapareguda línia 2.

La també presidenta de l'Empresa de Mitjans de Transport Públic de Tarragona ha presentat una nova línia, la 23, que es posarà en marxa a partir del dilluns 5 d'Agost. L'objectiu de fomentar l'ús del transport públic ha fet que l'empresa prefereixi crear aquesta nova línia i no que per causar molèsties es prefereixi utilitzar el cotxe.

Reunió aquest matí entre Begoña Floria i alguns
 veïns del Barri del Port. Foto: Blog Barri del Port

Connexió: Barri del Port-Mercat-Hosp. Joan XXIII


La nova línia cobrirà la petició de connectar amb el Mercat i anar a l'Hospital en 15 minuts. Amb sortida a l'Estació de Renfe el bus anirà pel Carrer Orosi en direcció a la Plaça de Mitja Lluna pujant el Carrer Apodaca. Continuarà cap al Carrer Gasòmetre amb parada al Fòrum (propera al Mercat) i es dirigirà per Prat de la Riba fins a la Plaça Imperial Tàrraco. Seguirà pel Carrer Enric Ossó, Vidal i Barraquer, Plaça de la Generalitat, l'Av. Francesc Macià fins a l'Hospital Joan XXII.

A més es guanyarà nou recorregut voltejant pel SocioSanitari Francolí cap a Pont i Gol. Per tornar, el bus agafarà direcció l'Av. Francesc Macià i tota l'Av. Vidal i Barraquer fins al Carrer Reial en direcció novament a l'Estació passant per Plaça dels Carros.

La freqüència d'aquest bus serà cada 40 minuts i ara caldrà coordinar-lo amb les altres línies per a un bon servei.

Parada de la Plaça dels Carros sense seients per esperar
el bus serà traslladada. Foto: Blog Barri del  Port

Millores a les parades


D'altra banda, es milloraran alguns aspectes en les parades d'espera del bus. És el cas de la nova parada situada davant de l'estació de Renfe. Es negociarà amb Adif per poder posar bancs d'espera adherits a la paret de l'edifici. Pel que fa a la parada de Plaça dels Carros, que ara pel sentit invers del bus 41 ja no s'espera a la marquesina de la plaça sinó a la vorera de davant on toca el sol i no hi ha seients, es traslladarà aquesta parada uns metres situant-la a la placeta del Carrer Rebolledo on hi toca l'ombra i s'hi habilitaran seients. Finalment,  es col.locarà nova parada a la Rambla Nova per esperar el Bus 21 on l'antiga Caixa Penedès.

Begoña Floria i els veïns aquest
 matí. Foto: Blog Barri del Port

Amb aquestes solucions i millores els veïns presents a la reunió han valorat positivament el diàleg amb Begoña Floria i la EMT agraint que sel's hagi escoltat i que finalment s'hagi arribat a un acord favorable a ambdues parts, l'empresa i el veïnat.