CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de novembre del 2014

Veïns del Barri del Port més tranquils des de la marxa dels Xiquets del Serrallo a un nou local

Local dels Xiquets del Serrallo al carrer Nou de
Santa Tecla del Barri del Port

Moltes van ser les queixes i fins i tot les denúncies que els assajos per part dels Xiquets del Serrallo van ocasionar entre el veïnat del Barri del Port. El seu local ubicat al carrer Nou de Santa Tecla, insuficient en alçada, provocava que la colla castellera hagués de dur la seva activitat al carrer, a la plaça exterior de la seva seu amb les consegüents molèsties als veïns i veïnes de la zona.

Els assajos al carrer comportaven a més problemes climatològics a la colla qui tractava de dur l'activitat en el major silenci possible per reduir les molèsties. Els Xiquets del Serrallo porten més de 25 anys reclamant un nou local, un compromís de l'Ajuntament qui finalment des de fa alguns mesos i a espera de poder iniciar les obres de la nova seu al Moll de Costa, tot just al costat del seu barri mariner del Serrallo, els va cedir un dels tinglados del Port.

Des del canvi d'ubicació, veïns del carrer Nou de Santa Tecla asseguren descansar més tranquils i haver notat l'absència. Des de l'Associació de Veïns del Port també comenten que des d'aleshores no s'han rebut queixes al respecte.

S'autoritzen les obres al futur local dels Xiquets del Serrallo 

La Subdelegació del Govern a Tarragona anuncia l’autorització per part de la Direcció General del Patrimoni de l’Estat de les obres previstes a l’antic edifici fitosanitari ubicat al Port de Tarragona per tal d’adequar-lo com a seu de la colla castellera dels Xiquets del Serrallo.

Futur nou local dels Xiquets del Serrallo al Moll de Costa

La cessió de l’edifici es convertia en una realitat després de perseverants gestions del Subdelegat del Govern que van fer possible, al setembre de 2013, la signatura del conveni de cessió amb l’Ajuntament, administració que s’ha encarregat de proposar al Ministeri les obres necessàries, així com de sufragar-les.

El Subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, ha recordat que «el nostre compromís, i el del Govern de l'Estat, és ferm i continuarem treballant, ara en un altre nivell, per tal de que les promeses llargament fetes als Xiquets acabin sent una realitat. Desitgem que al 2015 la colla del Serrallo tingui el millor local possible».