CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de novembre del 2014

El clavegueram dels carrers Lleó i Cartagena del Barri del Port seran renovats properament

   
Una claveguera del carrer Lleó.
 Foto: Blog Barri del Port
A finals d’aquest mes de novembre s’iniciaran les obres de substitució del clavegueram dels carrers Cartagena i Lleó del Barri del Port, així com el carrer Manuel de Falla de la Part Baixa i el carrer Cervantes.

D'aquesta manera l’Ajuntament de Tarragona, a través de l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa), continua amb la renovació de la xarxa del clavegueram de la ciutat. En total es tracta de 900 metres de clavegueres amb un cost de 542.500 euros, que pagarà íntegrament Ematsa.

“Aquestes actuacions formen part del pla de renovació de la xarxa del clavegueram que consisteix en adequar, substituir i actualitzar les instal·lacions existents”, explica el tinent d’alcalde d’Economia i vicepresident d’Ematsa, Pau Pérez. Aquesta renovació del clavegueram es fa periòdicament, seguint un pla de treball que prioritza els carrers on cal actuar, ja que inclou un inventari exhaustiu i precís de totes els elements de sanejament. “D’aquesta manera es resolen les deficiències detectades, així com preveu les futures, tenint en compte el creixement que fixa el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)”, afegeix Pau Pérez.

Clavegueres amb 40 anys d'antiguitat

Es tracta d'una notícia ben rebuda per l'Associació de Veïns del Port que feia temps ho esperava. I es que les clavegueres tenen una antiguitat de 40 anys. Tot i que preocupa que les tasques puguin ocasionar la sortida i proliferació de paneroles o rates a la via pública, es confia en que Ematsa utilitzi els metodes eficients per evitar-ho.

Les actuacions que es faran als carrers Cervantes, Cartagena, Lleó i Manuel de Falla són les mateixes que es van fer anteriorment al barri del Serrallo i al de la Floresta, que tenen tota la xarxa de clavegueram renovada i sanejada. S'aniran aixecant els carrers de forma progresiva a mesura que s'acabi amb un es continuarà amb un altre i no tots a la vegada per comportar les menors molèsties possibles que suposarà aquesta tasca.