CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

15 de novembre del 2014

L'estat "lamentable i insalubre" de la Plaça dels Carros, tot un perill per als infants

Lamentable estat dels bancs amb excrements i brossa. Foto: Laura R
Feia un temps publicàvem que la falta d'acord entre l'Ajuntament i Adif, i d'inversió per engegar la fase de soterrament del pas de vehicles cap al Port, farà que la Plaça dels Carros hagi d'esperar la seva remodelació prevista tot i el mal estat actual que presenta. "És lamentable i insalubre" afirmen alguns vianants que hi passen. Unes dones que freqüenten alguns dels bancs de pedra comenten que "nosaltres veiem cada dia coses pitjors", i afegeixen que "ens asseiem aquí perquè als bancs de fusta de sota els arbres és impossible per la quantitat de cagarades, fan fàstic" afirmen.

Vidres i ampolles properes als tobogans infantils. Foto: Laura R.

Tobogan brut. Foto: Laura R.
Una veïna ens envia imatges tant dels bancs afectats pels excrements dels milers d'estornells que en aquesta època ocupen els arbres de la Plaça com d'altres perills pels infants com pot ser ampolles i vidres trencats propers als tobogans. 

De fet, tant la Plaça dels Carros com la dels Infants van ser dos dels punts més criticats a l'última reunió de veïns amb l'Ajuntament. Molts veïns deien no poder portar als seus fills o néts per les "lamentables condicions higièniques i de seguretat".

L'Associació de Veïns del Port ja fa temps que lamenta aquesta situació i exigeix un manteniment i neteja constant. El consistori a la reunió va prometre que ho faria tot i afirmar que part de la plaça és competència de l'Autoritat Portuària. Per la seva part, Alejandro Fernández del PP, a la seva xerrada, no tan sols criticava el seu estat sinó també el tipus d'activitat i gent que hi predomina "quan hauria de ser una plaça de tots i privilegiada per la seva proximitat marítima amb el Port".