CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de novembre del 2014

L'Ajuntament defensa que el manteniment del Jardí Vertical costa el mateix que la resta de parcs de la ciutat

La consellera d'Espais Públics, Ivana Martínez. Foto: Tarragona Ràdio
D'aquesta manera respond i desmenteix l'Ajuntment les informacions aparegudes que apunten que el Jardí Vertical de la Tabacalera, a la Part Baixa, s'està prodrint i costa uns 60 mil euros anuals en manteniment,

El seu cost és el mateix que la resta de parcs de la ciutat ha anunciat la consellera  d’Espais Públics, Ivana Martínez, que ha aclarit també que els treballs que s’han fet recentment han estat per reparar una canonada.

La regidora ha negat rotundament que el Jardí tingui cap altra problema estructural, ni que estigui en perill o malmès, com apuntaven algunes informacions periodístiques.

La canonada que es va trencar és la que recull les aigües pluvials dels edificis propers al parc, i serveix per donar frescor a les plantes, a través d’un petit rierol. A causa de les fortes pluges de l’octubre, es va col·lapsar un col·lector per excés de brutícia i es va rebentar la canonada. Aquest incident no té res a veure amb el manteniment del parc, que s’ha fet de forma regular, segons Martínez. Afegeix que el cost anual és de 24.200 euros, el mateix que costa mantenir qualsevol altre jardí de la ciutat, com el del Camp de Mart. 

La reparació ha tingut un cost de 4.700 euros i és l’únic problema important que ha tingut aquest equipament, únic a Europa, des que es va inaugurar ara fa tres anys, segons Dani Milà i Albert Melendo, de l’àrea de projectes.

Estalvi de 10 mil euros a l'any en aigua

A més, els tècnics han recordat que el Jardí està dotat d’un sistema únic al món que depura i aprofita les aigües residuals del clavegueram, per regar els 11.300 metres quadrats de parc urbà. Amb aquest sistema es processen 23.000 litres diaris de residuals, i la ciutat s’estalvia 10.000 euros l’any en consum d’aigua.

Melendo, ha reivindicat un equipament que ha recordat que ha estat pioner a nivell mundial i que així ha estat reconegut en diversos premis i congressos a nivell internacional, com el que es va fer a Chicago el 2012, on el projecte tarragoní es va posar com a exemple de sostenibilitat.  

Font: tarragonaradio.cat