CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

7 de novembre del 2014

L'Ajuntament treurà a concurs públic l'instal·lació de càmeres de vigilància al Barri del Port amb cost final de 200.000€


L'Ajuntament de Tarragona ja ha donat llum verda al projecte d'instal·lació de càmeres de videovigilància al Barri del Port, tal com publicava fa uns dies Tarragona Ràdio i avui el Diari Més.

El projecte aprovat pel tinent d'alcalde d'Hisenda, Pau Pérez, obre ara un període de 30 dies per tal de poder rebre possibles al·legacions per part de la ciutadania i veïnat. Acabat aquest plaç podrà treure a concurs públic el projecte per rebre ofertes d'empreses interessades. 

El pressupost per a la licitació gira entorn dels 200.000€, la meitat del que s'havia estimat inicialment, ja que el consistori va decidir reformular-lo per tal d'ajustar-lo al màxim, motiu més del retard d'aquesta promesa que el veïnat va rebre fa set anys durant el govern de CiU i PP.

Set anys d'espera i retards

I es que no s'ha donat un calendari ni data concreta, i després de set anys d'espera, el veïnat veu amb escepticisme l'arribada de les càmeres anunciades en multitud d'ocasions. Tot i que el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, considera aquest pas administratiu com una confirmació del compromís amb els veïns d’aquesta zona de la ciutat, el president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, comenta que "fins que no estiguin instal·lades no ens ho acabarem de creure".

Un altre dels motius de retard havia estat la falta de la comissaria preparada tecnològicament per controlar els dispositius fins que finalment aquesta es va estrenar al 2013 i va ser quan es va decidir reformular el projecte per ajustar el seu pressupost, a més de tornar a demanar el permís a la Generalitat.

24 càmeres en fanals i façanes

Les càmeres s’instal·laran en fanals i façanes a una alçada entre tres i sis metres i mig per evitar que siguin objecte d’actes vandàlics. Són 24 en total i es disposaran en 15 carrers compresos entre Apodaca, carrer Reial i entorn i l’estació de trens. En concret, tres van al carrer Apodaca, dos a Orosí, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió i la Plaça dels Carros. Es col·locarà un dispositiu de vigilància al carrer Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona, Arquitecte Rovira al capdamunt del Palau de Congressos i a les mateixes escales de l’equipament.