CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de juny del 2019

La Botiga del Port, amb 40 anys al Barri del Port, critica la venda pirata i online de petards

Gran varietat de petards a la Botiga del Port del Barri del Port

Després de 40 anys, la Botiga del Port segueix present i aguantant entre el poc comerç de proximitat del Barri del Port, ubicada al carrer Reial, a Plaça dels Carros,11.

Especialitzada en la venda d'articles de pesca, souvenirs i pirotècnia durant tot l'any, és en aquests dies entorn a Sant Joan quan l'afluència de clients i venda es nota més. No obstant, la seva propietària, Montserrat Moragues, reconeix que les vendes han baixat respecte fa 10 anys per dos factors, d'una banda l'economia, "actualment s'hi gasten entre 10 i 30 euros", i per altra l'existència cada cop més notable de "botigues pirata" i la venda online. En aquest sentit lamenta i denuncia que "afecta petites botigues com la nostra que estem obligats a tenir diverses llicències i permisos" i que els ajuntaments no ho haurien de consentir.

Tot i les novetats en l'àmbit de les fonts i bateries, formes i colors "els de tota la vida com els xinos, les bombetes, els valencians i els trons. segueixen sent els productes estrella més demandats i venuts" explica Moragues.

Amb venda a partir dels 18 anys, la propietària també indica com a factor important la seguretat i la prevenció. "Es tracta d'un producte perillós, es manipula pólvora i mai s'ha d'encendre un petard amb la mà". En aquest sentit indica que "jo no deixo d'advertir i explicar la seva manipulació, però tinc la impressió que quan surten no faran cas o no m'han escoltat" explica.

Finalment, pel que fa a la continuïtat de la botiga, Moragues bromeja en què té ganes de vacances permanents i que tot i que les generacions que la succeeixen no tinguin intenció de seguir amb el negoci, mentre hi hagi ganes la botiga seguirà oberta sumant anys.

A continuació podeu veure entrevista al reportatge de Barri del Port TV sobre la preparació de Sant Joan al barri: