CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de juny del 2019

Inici d'obres a l'antic i emblemàtic edifici del Port de Tarragona

Una imatge de l'edifici cobert de bastides d'obra.

Diverses bastifes cobreixen ja part de la façana de l'emblemàtic i antic edifici de l'Autoritat Portuària que inicia així les obres de rehabilitació.

Després que el passat mes s'hi col·loquesin tanques perímetrals per iniciar les obres, aquestes inicien la primera etapa centrada en el desmuntatge i demolició de les distribucions interiors, tabiquería i particions. S'eliminarà així qualsevol rastre de les antigues dependències, deixant tan sols la cuirassa, tal com informa el Diari de Tarragona.

Els terminis van al ritme previst de manera que a la fi d'aquest mes de juny estiguin completament finalitzats els treballs d'enderrocament a l'interior de l'edifici un cop efectuat-se ja el desmuntatge de totes les instal·lacions de climatització, electricitat, ascensors i lampisteria de l'immoble construït entre 1978 i 1980 per Josep Maria Garreta.

En total, indica el rotatiu, les obres a l'antiga seu de la Autoritat Portuària es prolongaran per espai de divuit mesos, per la qual cosa, si no hi ha cap contratemps, l'edifici deu poder reobrir les seves portes a la tardor de 2020 amb una inversió de 4,7 milions d'euros per rehabilitar l'edifici per a usos portuaris i administratius.

Es mantindrà l'estètica del skyñine marítim

El projecte mantindrà l'estètica i l'essència arquitectònica de l'edifici que representa una icona del skyline marítim, pels seus prismes hexagonals. En el pis superior se situaran els serveis tècnics i administratius de Salvament Marítim, l'àrea de senyals marítims de la APT i l'àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i la Direcció d'Operacions Portuàries, així com una sala de crisi. Són serveis que en part estaven en l'edifici de Port Control i que se centralitzaran ara en les noves instal·lacions.

Altres dues plantes s'habilitaran per a acollir oficines de terceres empreses, mentre que les altres dues es destinaran per a usos de la mateixa Autoritat Portuària. Finalment, la planta baixa estarà oberta a la ciutadania, amb serveis de caràcter públic, com una sala d'actes i un centre d'interpretació del port, que donarà a conèixer a la societat la història i evolució d'aquesta infraestructura portuària.