CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de juny del 2019

Un estudi de l'Ajuntament avala l'eliminació de vies al carrer de Mar en favor d'espai per una Rambla


Un estudi, encarregat per l’Ajuntament de Tarragona el passat mes de febrer a l’empresa ECC Enginyeria SLP, i finalitzat a l'abril, avala l'aposta del regidor d'Urbanisme, en funcions, Josep Maria Milà, de suprimir vies de tren en favor de guanyar espai per al veïnat del Barri del Port, publicava aquest dilluns el DiariMés.

Segons el rotatiu, aquest estudi reforça el projecte que el consistori vol presentar a Adif, propietària dels terrenys on ara hi ha vies sense servei i oficines de l’empresa pública encarregada de la gestió, construcció i explotació del servei ferroviari. El projecte veu factible eliminar cinc de les vies properes al carrer del Mar i dues més al cantó del mar sense, que en cap cas, es redueixi la funcionalitat actual dels serveis de passatgers i mercaderies. 

Permetria la Rambla del Mar

D'aquesta manera l'Ajuntament apostaria per la construcció d’una rambla que comenci a la plaça dels Carros i acabi al Pont de la Petxina que accedeix al Serrallo, just el que actualment és el carrer del Mar, un dels més afectats pel robatori i desperfectes a vehicles, del Barri del Port.

Segons el Diari Més,  l’alcalde en funcions Josep Fèlix Ballesteros va aprofitar a l’abril passat, en una reunió a Madrid entre alcaldes de la demarcació i el secretari d’Estat de Foment, Pedro Saura, a transmetre al Ministeri la proposta de creació de la rambla del Mar, un projecte, que Foment hauria vist amb bons ulls i factible, tot i que es desconeix que reclamaria a canvi.

Per la seva banda, l'AVV del Port, tot i mostrar-se amb cert pessimisme respecte que Adif doni llum verda, assenyala que seria una gran actuació envers el barri i el veïnat, junt amb les previsions de remodelació dels carrers Apodaca, Reial i Plaça dels Carros en el marc del projecte Illa Corsini.

Cal indicar que són diversos partits els que aposten per aquesta Rambla o Passeig del Mar, tot i que la proposta la va presentar l'any 2017 l'Associació d'Empresaris de Tarragona.