CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de juny del 2019

Serveis Socials de la Part Baixa amplia les dependències a l'antic local dels Xiquets del Serrallo

Antic local dels Xiiquets del Serrallo, noves dependències de Serveis Socials

L'antiga seu dels Xiquets del Serrallo, al carrer Nou de Santa Tecla del Barri del Port, tornarà a tenir ús properament amb una nova ampliació de les oficines de Serveis Socials de la Part Baixa que fa dos anys van obrir al local annex del mateix carrer.

Era a finals de 2017, quan els Serveis Socials de la Part Baixa van ampliar les seves dependències ubicades al carrer Misericòrdia ocupant espai a un dels dos locals municipals del carrer Nou de Santa Tecla, i ara tornaran a ampliar-se ocupant el segon local que en el seu dia va acollir l'activitat de la colla castellera del barri veí.

Els motius tornen a ser la necessitat creixent de donar cobertura a famílies i els habitants dels carrers adjacents al sud de la Rambla Nova i de l’avinguda de Roma fins al riu Francolí, una xifra que fa dos anys era de 46.736 persones, el 22,5 per cent de la població i que ha anat en augment. Per aquest motiu l'Institut Municipals de Serveis Socials, ubicat a la Plaça Prim, també del Barri del Port, segueix ampliant les seves ofcines per donar millor servei i a més persones.

A les oficines del carrer Nou de Santa Tecla es fa la primera acollida a l’usuari; s’atén a la gent gran, la població que més predomina a la Part Baixa, i també els temes relacionats amb la Llei de Dependència. Per la seva banda, al local del carrer Misericòrdia, hi ha el tractament d’adults, infància, família, joves i la violència de gènere.

L’horari d’atenció dels dos centres de serveis socials de la Part Baixa és de 9 a 14 hores de dilluns a divendres; a més, el centre del carrer Misericòrdia, núm. 14, també obre els dilluns i dimarts per la tarda, de 16 a 18.30 hores.