CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de juny del 2019

Dues hores de retard de la 35a Romeria del Rocio 2019 i sense bous

Imatge d'arxiu del Rocio passant pel Barri del Port
Aquest divendres la Romeria del Rocio 2019 de Tarragona, que tenia prevista la seva sortida a les 16h des del Serrallo fins al Llorito, amb pas pel Barri del Port, va patir diversos entrebancs.

Barri del Port TV esperava des de les 16h al carrer Reial per realitzar un reportatge en el seu pas pel barri, però el temps anava passant i el Rocio no arribava, un fet que resultava estrany quan ja eren les 18h i es desconeixien el motius. Finalment després de dues hores d'espera el reportatge no es va realitzar, i es que, segons indica el Diari de Tarragona, la romeria va sortir amb dues hores de retard per l'espera dels bous que havien de tirar de la carreta de la Verge.

A aquest fet cal sumar que quan finalment van arribar els animals, quan tots els participants estaven ja nerviosos i esgotats de paciència, no eren bous, eren vaques, i per tant l'Associació Folklòrica Andalusa, organitzadora, va decidir que un tractor fos qui tirés de la carreta en aquesta 35a edició.

Per una cosa i per l'altra, no va ser fins gairebé les 18.30h quan el Rocio va fer pas pel Barri del Port (carrer Reial i Apodaca). Cal assenyalar que molts participants acostumen a unir-se en diversos punts de l'itinerari i tampoc sabrien què estava passant amb tanta espera. Finalment, tot i els entrebancs, el pelegrinatge va omplir els carrers del recorregut de devoció i sentiment fins al santuari on els participants fan estada durant tot el cap de setmana.