CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de juny del 2019

En Comú Podem Tarragona vota a favor d'investir alcalde a Pau Ricomà en una Assemblea a la Part Baixa

Un instant de l'Assemblea. Foto: En Comú Podem

La Casa del Mar, ubicada a la Part Baixa, ha estat escenari aquesta tarda d'una decisiva Assemblea d'En Comú Podem Tarragona per decidir el seu paper el proper dissabte en el ple d'investidura del nou alcalde de l'Ajuntament de Tarragona.

Empatats a 7 escons a les darreres Eleccions Municipals, Josep Fèlix Ballesteros del PSC i alcalde en els darrers 12 anys, i amb major nombre de vots amb poca diferència, i Pau Ricomà d'ERC, es postulen l'alcaldia del nou Govern de la ciutat a partir dels suports de la resta de partits.

Amb un hipotètic i esperat recolzament de PP (2 escons) i Ciutadan's (5 escons) en favor de Ballesteros (PSC 7 escons) sumarien 14 vots per impedir el govern d'un partit independentista. Per altra banda amb el suport ja anunciat de la Cup Tarragona (2 escons) i Junts per Tarragona (4 escons) en favor de Ricomà (ERC 7 escons) sumarien 13 vots. D'aquesta manera els dos candidats necessiten del sí dels Comuns (2 escons) per obtenir la majoria absoluta i fer decantar la balança, o en cas contrari Ballesteros lideraria com a força més votada en una majoria simple.

Aquest escenari ha situat en les darreres setmanes en el punt de mira al partit de Carla Aguilar qui tindria la clau de l'alcaldia per donar lloc a un govern de continuïtat amb Ballesteros o de canvi amb Ricomà i éssent fidels al seu lema de campanya. Tot i que s'havien fet moltes especulacions i crítiques a una possible postura en favor de Ballesteros o d'abstenció que donaria el mateix resultat, finalment En Comú Podem Tarragona ha anunciat que votarà en favor de Pau Ricomà a partir del resultat de les votacions d'aquesta tarda.

Entre les opcions que s'han oferit al centenar d'inscrits al partit estava donar suport a ERC, opció que ha obtingut 76 vots, abstenir-se i per contra permetre la investidura de Ballesteros, opció que ha rebut 1 vot, i finalment 5 persones s'han abstingut de votar per cap de les dues anteriors.

D'aquesta maner,a i si les coses no canvien fins disssabte, En Comú Podem Tarragona es sumarà a la Cup i Junts x Tarragona per sumar vots i investir alcalde a Pau Ricomà, deixant fora, després de 12 anys al Govern, al socialista Josep Fèlix Ballesteros.