CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 de juny del 2019

XXXV Romeria del Rocio 2019 amb pas pel Barri del Port el proper divendres 7 de juny

El proper divendres 7 de juny l'Associació Cultural Folklòrica Andalusa organitza i celebra un any més, i ja van 35, la Romeria del Rocio des del Serrallo fins al Santuari del Llorito amb pas pel Barri del Port.

L'entitat del mateix barri arriba així a la 35a edició de la Romeria del Rocio que viuen i festegen amb molta il·lusió i devoció centenars de persones. "És difícil xifrar el nombre de persones que hi participa de la romeria donat que sortim un determinat i nombrós nombre de persones però s'hi van afegint al llarg del camí en els diversos trams i al final la suma és molt major" indica la presidenta de l'associació andalusa, Luisa Márquez. Tot i així es calcula que cada any un miler de persones hi forma part.

Es tracta d'un esdeveniment de caire andalús més que consolidat i aferrat a la ciutat any rere any i que s'organitza amb molt d'esforç i cura de cada detall. A part del pelegrinatge fins al Llorito que dura unes 5 hores de camí, gran part dels participants passen el cap de setmana al Santuari amb les diverses casetes que s'hi munten. "A diferencia d'altres actes com la Feria d'Abril on els protagonistes som els participants, la festa, la música i el ball, en aquest acte tot i que hi ha ingredients similars, la protagonista principal és la Verge del Rocio i la nostra devoció i sentiment" expliquen.

La romeria es concentrarà divendres davant l'Església del Serrallo a les 15.30h per sortir cap a les 16h amb el següent itinerari: c/ Trafalgar, Torres Jordi; c/ Reial; c/ d'Apodaca; c/ de la Unió; Rambla Nova; c/ Sant Francesc; Rambla Vella; Via de l'Imperi; Avda. Catalunya; c/ Rovira i Virgili; carretera Pont d'Armentera; Barri Sant Pere i Sant Pau (amb parada a l'església del barri, on el mossèn farà benedicció i posteriorment temps per berenar), carretera Pont d'Armentera; Urb. Balcó del Mediterrani; Camí del Llorito; i Santuari del Llorito on es preveu l'entrada de la imatge cap a les 21.30h.