CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de novembre del 2018

L'antic i emblemàtic edifici del Port de Tarragona serà finalment remodelat

Simulació de la remodelació de l'antic edifici del Port 
El Port de Tarragona ha licitat, aquest dilluns 5 de novembre, les obres de rehabilitació integral de l'antic i emblemàtic edifici d'oficines de l'Autoritat Portuària que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris amb un pressupost total de 5.544.003 € (sense IVA) i una durada prevista de 18 mesos. 

L'edifici va quedar buit al juny del 2010 quan es van traslladar les oficines de l'Autoritat Porturària al nou edifici del darrera i la seva recuperació des d'aleshores ha estat un objectiu constant. L'antic edifici requeria una rehabilitació integral per adequar-ho a les noves normatives constructives, d'eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat.

Des de 2013, el Port de Tarragona va començar a treballar per donar-li nous usos i recuperar l'antic edifici per integrar-ho al skyline de Tarragona i avui, amb la licitació de les obres de rehabilitació, comença a fer-se realitat. A més de les diverses oficines i departaments, la planta baixa permetrà obrir l'edifici a la ciutadania amb serveis de caràcter públic com una sala d'actes i un centre d'interpretació del Port que donarà a conèixer a la societat la història i evolució de la nostra infraestructura portuària.

Millora de la façana marítima


Aquest projecte se suma a les diferents actuacions que el Port està realitzant durant els últims anys per a la millora de la façana marítima portuària. I, en aquesta línia, una vegada finalitzi la rehabilitació de l'antic edifici i amb l'objectiu de donar continuïtat als espais com la passarel·la, el futur passeig marítim o el km 0, s'ha previst un projecte de reordenació de la zona on se situa l'antic edifici i l'edifici actual de les oficines de la APT, amb una sèrie de millores urbanístiques.

En aquest projecte de reordenació també es preveu l'ampliació de les places d'aparcament de la zona dels tendals amb la incorporació de 90 noves places d'ús públic. Amb totes aquestes actuacions, des del Port de Tarragona es vol maximitzar l'ús i la relació directa de la ciutadania per tota la nova façana marítima portuària de Tarragona.