CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de novembre del 2018

L'Ajuntament vol incorporar la remodelació dels carrers Unió i Apodaca al projecte d'Illa Corsini

Aixi lluien els carrers Unió i Apodaca comercialment
fa 35 anys. Foto: Tarragona Antiga
Amb una inversió de 3 milions d'euros, l'Ajuntament de Tarragona vol que el projecte d'Illa Corsini formi part dels pressupostos de 2019 per tal de remodelar i peatonalitzar l'entorn del Mercat Central i incorporar també al projecte els carrers Unió i Apodaca.

Segons el conseller d'urbanisme, Josep Maria Milà, és una "voluntat expressa de l'alcalde" donat l'estat de degradació d'aquestes dues vies que durant tants anys van ser un dels eixos primordials del comerç de la ciutat.

Es tracta d'un projecte que va defensar el traspassat conseller del PDeCAT, Albert Abelló, i que encara està en fase de redacció i amb algunes variacions.

Diverses opcions per remodelar el carrer Apodaca


La remodelació d'aquest carrer del Barri del Port té diverses possibilitats sobre la taula que encara caldrà estudiar i consultar amb els veïns i comerciants del barri. D'una banda cap la possibilitat d'eixamplar les voreres reduint els carrils de circulació a un i en un únic sentit com ja és Unió, o prescindint del carril d'estacionament, tot en benefici dels vianants.

D'altra banda es voldria renovar l'enllumenat, i el mobiliari urbà per fer d'aquesta una via més transitable i vistosa.

Promeses electoralistes


Davant aquest anunci, hi ha qui veu en aquest projecte una promesa purament electoralista que podria no arribar o arribar tard. De fet, i en aquest sentit, l'Ajuntament anunciava també abans de les últimes eleccions del 2015 un projecte similar que donaria lloc a un Boulevard de la Part Baixa amb una inversió de 300 mil euros (veure). 

La primera fase estava prevista per a ser una realitat al 2017 amb la remodelació dels carrers propers al Mercat: Cervantes, Gasòmetre, Unió, Apodaca, Plaça Prim (de Mitja Lluna) i la Plaça dels Infants Una segona fase comportaria obres a la zona propera a l'Estació i la part inferior propera al Palau de Congressos: Pau del Protectorat, Orosi i General Contreras, a més del carrer Reial com a eix principal de la Part Baixa.

Finalment únicament s'hi va invertir gairebé 60 mil euros per remodelar part de la Plaça dels Infants (veure) de la que tan sols es va arribar a reconvertir l'antiga pista de basquet en nou parc infantil. Sigui com sigui és una realitat que tots els mencionats carrers del barri requereixen d'una actuació urgent per reactivar el barri i el seu comerç.