CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

6 de novembre del 2018

Una veïna del Barri del Port guanya el Premi Just Casero de novel·la curta

Recollida del premi. Foto: @alcaldesa_gi
L'obra guanyadora del 38è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, per majoria simple, ha estat Periplaneta americana, de la barcelonina i veïna del Barri del Port, Anna Monreal, que es va presentar sota el pseudònim d'Eleanor Rigby. 

El primer premi està dotat amb 2.200 euros, una escultura de Pierre dela, i la publicació de l'obra en l'Editorial Empúries.

Anna Monreal, que es confessa lectora apassionada de Nabókov, Tolstoi i Flaubert, va néixer a Barcelona en 1976, actualment resideix al Barri del Port i és llicenciada en Economia. Ja al 2011 va guanyar el Premi Lector de la Odissea amb la novel·la Olives picants (Proa, 2012).

La seva obra guanyadora, Periplaneta americana, narra la vida d'un noi de Barcelona, en particular la seva vida sentimental, que discorre paral·lela a la plaga d'insectes que donen títol a la novel·la. "Narrada en un estil dinàmic i desenfadat, conté escenes i diàlegs hiliarants, sense defugir d'un cert realisme esperpèntic que passeja al lector pel centre i la perifèria de la ciutat, i també per un càmping on l'acció es despulla i s'accelera", detalla el jurat.