CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 de setembre del 2012

'Jardins del Vapor', nou espai arqueològic romà a la Part Baixa de Tarragona


(En castellano -aquí-)

No només s'hi poden trobar restes romanes a la Part Alta de Tarragona, 'Jardins del Vapor' deixa a la vista de tots un nou indret arqueològic romà a la Part Baixa de la ciutat.

Situat al Carrer Vapor, la rehabilitació, pavimentació i enjardinament de la zona adjacent a les escales mecàniques deixa al descobert el que en època romana va ser la façana marítima i zona portuaria de Tàrraco. Es remunta al s.V a.C ja amb els ibers. També conté restes d'una monumental font i basa d'aigua que s'hauria construït posteriorment en època dels romans amb columnes d'estil toscà al voltant de la base semicircular.

D'aquesta manera, 'Jardins del Vapor' aporta a la ciutat un nou punt d'interès turístic ubicat a la Part Baixa, igual que la finca que guarda les restes del Teatre Romà al Carrer de Sant Magí.

Vídeo de 'El Mirador TGN':



Des de Gener de 2013, una pintura mural acompanya el jaciment:


El conjunt arqueològic romà dels Jardins Vapor queda acompanyat amb un mural que representa el Port de Tarragona en època romana.

L'obra ha estat realitzada per Marc Vallverdú, alumne de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona que ha representat la monumental font de forma circular, partint d’un disseny de l’arquitecte i arqueòleg Ferran Gris.

Es tracta d’un encàrrec del departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona per dissenyar i executar una pintura mural al jaciment arqueològic dels Jardins Vapor amb el que es contextualitza l’espai dins de la façana marítima de Tarraco, la principal via d’entrada a la ciutat.