CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de febrer del 2015

Recollida de signatures a Tarragona per una Estació de Trens "digna i de primera" (vídeo)

L'alcalde de Tarragona Josep Félix Ballesteros i el regidor
d'Urbanisme, Carles Castillo. Foto: Blog Barri del Port

L'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros, ha exposat aquesta tarda les reclamacions que l'Ajuntament ha fet al Ministeri de Foment respecte a les millores ferroviàries pendents, convidant a la ciutadania a donar-hi suport al manifest i campanya 'A Tarragona volem estació de primera' mitjançant una recollida de signatures.

La Sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació s'ha omplert de gom a gom aquesta tarda en la reunió convocada per Ballesteros amb la societat civil, entitats, institucions, associacions i partits polítics per anar junts de la mà en favor de reclamar "una estació digna per a la ciutat".

Estació de trens "tercermundista"

El batlle ha explicat davant d'un centenar d'assistents els passos realitzats fins ara, la falta de resposta i compromís continuat per part de l'Estat Espanyol, el suport del Govern català, i la situació actual. Arribats a aquest punt, les reclamacions dirigides al Ministeri respecte al tercer fil i l'estació de trens tarragonina, amb l'aprovació unànime a l'últim plenari d'un manifest per part dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament, tot i la falta de cap membre del PP aquesta tarda.

Ballesteros ha recalcat com a prioritat la millora de l'Estació de Trens, ubicada actualment al Barri del Port, tot i que es preveu futurament a la zona de l'Horta Gran. Fa temps que es reclama la segona fase de remodelació d'una estació que actualment titlla de "tercermundista". Es preveu una partida de 15 milions d'euros.

Sala de gom a gom aquest dijous. Foto: Blog Barri del Port

Una passera per connectar la Rambla i la Platja

Respecte el tercer fil, l'alcalde es manté en acceptar-ho com a solució provisional. A la vegada ha afirmat que la falta de resposta no es pot deure a motius econòmics criticant que el govern hagi canviat d'opinió i hagi començat les obres del tram de València, apuntant per tant a interessos polítics, tenint en compte que hi governa el PP. D'aquesta manera també retreu a la ministra Pastor que hagi trencat el compromís que va assumir en la seva visita a Tarragona, quan va dir que s’apostaria pel tram Castellbisbal-Tarragona. Ballesteros insisteix que és el que tenia més sentit, atesa la importància en volum de mercaderies que mouen els ports de Tarragona i Barcelona.

El que sí celebra Ballesteros és la passera que connectarà la ciutat amb la platja a sobre les vies des de la Baixada del Toro, per part de l'Autoritat Portuària, i que es presentarà en properes setmanes. Més endavant una altra ho farà a l'alçada de l'Amfiteatre.

Entre la resta de reclamacions, l'arribada de l'AVE al centre de la ciutat, reducció del nombre de vies innecessàries, que no s'estacionin mercaderies a la façana marítima i instal·lació de pantalles acústiques i visuals millorant el paisatge. L'exposició anava acompanyada d'imatges virtuals de les propostes.
José Ruiz, president de l'A.V.V del Port, durant la reunió. Foto: Blog Barri del Port

Recollida de signatures de suport

Es crearà una comissió de seguiment per part d'entitats i partits polítics per tal de pressiona a l'Estat i on fins i tot es decidiran les accions que segons com evolucioni tot es duran a terme sense descartar mobilitzacions i manifestacions. Per ara es convida a tota la ciutadania a donar-hi suport amb una recollida de signatures tant a la web de l'Ajuntament com a les seus de les diverses entitats, entre elles l'Associació de Veïns del Port on José Ruiz, president, i present a la reunió, facilitarà els fulls on cal inscriure el nom i cognoms, DNI i signatura.