CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de febrer del 2015

L'Ajuntament de Tarragona preveu una remodelació de la Plaça dels Infants i tot el Barri del Port per potenciar el comerç

La primera actuació es faria a la Plaça dels Infants

'La Part Baixa serà un boulevard amb més terrasses i menys cotxes'. Així titula avui el Diari de Tarragona una notícia on avança que el consistori preveu una gran remodelació de tot el Barri del Port, concretament per enguany la Plaça dels Infants.

Si recentment Alejandro Fernández, líder del PP a Tarragona, criticava la mala situació del comerç al Barri del Port (veure) amb una gran part de locals tancats i gran presència de comerços no tradicionals com basars, locutoris o kebabs, aquesta situació podria canviar amb les previsions de l'Ajuntament de Tarragona per als propers anys.

Segons el rotatiu, es preveu una transformació de l'entorn del Mercat Central que s'allargarà fins al Port amb més espais de vorera permetent terrasses i reduint per tant els carrils de circulació o estacionament de vehicles amb algun canvi fins i tot de sentit. "Volem dinamitzar els carrers que connecten amb el centre de la ciutat amb la zona portuària" comenta la regidora de comerç Patrícia Anton, al Diari de Tarragona, valorant que "és una zona amb moltes possibilitats" i lamentant la gran quantitat de locals amb la persiana abaixada.


Partida de 300.000€ per remodelar enguany la Plaça dels Infants

El calendari d'actuacions estaria dividit en tres fases. La primera prevista per a ser una realitat al 2017 contempla remodelar els carrers propers al Mercat: Cervantes, Gasòmetre, Unió, Apodaca, Plaça Prim (de Mitja Lluna) i la Plaça dels Infants per a la que es preveu una partida de 300.00€ i començar enguany, informa el rotatiu.

Una segona fase comportarà obres a la zona propera a l'Estació i la part inferior propera al Palau de Congressos: Pau del Protectorat, Orosi i General Contreras, a més del carrer Reial com a eix principal de la Part Baixa.

Imatge de com podria quedar la terrassa superior
 del Palau de Congressos. Imatge: Diari de Tarragona

I l'última fase, en sis anys, per al 2021, la part superior propera al Palau de Congressos: carrer Pons d'Icart, Arquitecte Rovira i Martí d'Ardenya.

Una gran notícia per al Barri del Port que fins i tot l'alcalde Josep Félix Ballesteros ha compartit al seu perfil facebook. "Un cop posem en marxa el Mercat Central, seguirem amb l'aposta de ciutat pel comerç de proximitat amb el projecte de recuperar l'artèria comercial entre la Rambla Nova i la Part Baixa, a través de carrer Unió, Apodaca, Reial i els entorns. Pas a pas anem millorant Tarragona, el seu comerç tradicional i els nostres barris" ha manifestat el batlle.

El que no estaria previst seria la Plaça dels Carros on queda pendent la fase d'obres per fer circular els vehicles sota les vies de tren i que seria competencia d'Adif (veure).