CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 de febrer del 2015

Una familia tarragonina denuncia un tracte policial discriminatori i racista al seu fill a l'Estació de Trens

Imatge de la familia publicada a Facebook
Rosa María López, de 57 anys i tarragonina, denuncia un tracte discriminatori i racista "cap al meu fill negre Elián de 15 anys" mitjançant un escrit acompanyat d'una foto familiar publicada a les xarxes socials i compartit per milers de persones en pocs dies i nombrosos comentaris. 

Es tracta d'una situació donada a l'Estació de Trens de Tarragona, al Barri del Port, durant un dispositiu policial fa un parell de caps de setmana quan també es va desplegar un al Parc Central amb identificació de joves musulmans. El fill adoptat d'aquesta familia resident a Cambrils, va quedar retingut algunes hores, en el seu cas a l'Estació Renfe.

Imatge del dispositiu policial. Foto: larepublicacheca.com

A continuació el seu escrit íntegre:

"Avui, amb la serenitat que aporta el pas de les hores us vaig a explicar el que va passar ahir amb Elián, el meu fill de 15 anys. És negre. En un any, la policia ha aturat al meu fill a 6 vegades per demanar-li la identificació i, en dues ocasions ja, li han increpat preguntant on havia "robat" la primera vegada, la bici que portava i, ahir, el seu mòbil. Bé us explico.

Ahir a la tarda, el meu fill va anar a passar la tarda amb els seus amics a Tarragona ciutat. Van prendre el tren i quan van arribar a la capital, a l'estació hi havia nombrosos policies que es dedicaven a separar els joves d'origen àrab, llatí o raça negra dels blancs, sense donar explicacions i de molt mala manera. Així que a ell li va tocar. Se'ls portaven a la placeta que hi ha davant de la sortida de l'estació i allà els feien posar cara a la paret després de treure’ls els abrics i les sabates.

Al meu fill li van dir de molt males maneres que tragués tot el que portava a les butxaques, el van escorcollar bé escorcollat, li van obligar a que els parlés en espanyol (nosaltres som catalans i la nostra llengua és el català), li van fer desbloquejar el seu mòbil, li van fer marcar un número llarg i varen marxar amb el mòbil, tot això al carrer amb el nen en samarreta, de cara a la paret, amb les mans agafades a l'esquena, sense poder parlar ni moure, ni tan sols quan els va dir que volia cridar als seus pares a la qual cosa van contestar que amb els únics que anava a parlar era amb ells.

No recorda el llarg temps que va estar, ell i molts més en aquesta situació. Evidentment, va arribar a casa molt espantat, i dient, no podré sortir de casa si no és amb vosaltres i "quina merda de societat en què vivim!" Per això us demano que si coneixeu a algú que hagi fet fotos, que sé que hi havia gent fent, per favor que me les faci arribar perquè ara ja sí que estem farts d'aquesta situació per injusta, inhumana i fora de tot dret de llibertat i expressió.

Volem denunciar i necessitem proves. Moltes gràcies a totes i a tots per haver tingut la paciència de llegir i per la vostra ajuda que sé que la tindrem.

Tant de bo que no us arribin aquestes situacions perquè et fa sentir fatal: Què merda de societat hem creat? No podem admetre, porto molts anys de lluita, quan era jove contra el feixisme, després buscant millora el benestar d'aquest país, i ara que estic entrant en la tercera edat i el que desitjava era tranquil·litat em toca tornar a la lluita altra vegada perquè el que està passant no té nom.

Aquests fets s'han de conèixer, no pel que li va passar al meu fill, per tots els altres també. Estem com en estat de setge: cada vegada que surten al carrer pensen que van a parar-los. El meu fill i els seus companys tenen entre 14 i 15 anys. Què passarà quan sigui adult? Estava passant una adolescència molt tranquil•la, feliç i no em dóna la gana que aquesta gent es carregui la seva tranquil·litat, li amargui la vida i es atemoreixi davant d'ells".