CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de febrer del 2015

L'Art Contemporani arriba al Barri del Port amb una nova galeria d'art al carrer Reial

Vanessa H. Sánchez , codirectora de la galeria
Silvestre de Tarragona 
Foto: JUDIT FERNÀNDEZ.

Des de la inversió privada han sorgit en els darrers mesos nous projectes relacionats amb l'art a Tarragona. És el cas de la galeria Silvestre, que ha obert recentment al carrer Reial,60-62 del Barri del Port, a la part baixa de la ciutat, i que està dirigida per Pep Anton Clua i Vanessa H. Sánchez, també artistes. “Volem dedicar-nos a l'art més actual, sobretot a la pintura contemporània, tot i que també hi ha escultura i fotografia”, explica Clua.

La galeria té en cartera deu artistes que aniran passant en els dos anys vinents pel local. El pintor irlandès David Fox és qui hi exposa actualment (fins a finals de febrer). D'altres són els portuguesos Martinho Costa, Luisa Jacinto i Catarina Botelho, la berlinesa Ella Littwitz i l'artista Germán Portal, que viu a Barcelona. Però no només podran exhibir les seves obres en aquest espai de Tarragona. Clua i Hernàndez també han obert una galeria Silvestre a Madrid, que és la capital “que actualment lidera l'art contemporani”, segons Clua. 

Totes les exposicions que s'inaugurin a Tarragona passaran posteriorment per la seu madrilenya. I més encara: els responsables de l'espai també preveuen participar en fires d'arreu. La primera serà Just Madrid, a finals de febrer, i continuaran després per fires d'art de Santander i Berlín: “No només ens quedem els artistes a la galeria sinó que també els volem donar visibilitat a les fires”, explica. La pràctica artística conviurà “amb la reflexió teòrica”, i per això la galeria ha organitzat tot un programa de cursos i tallers sobre art.

Clua, que va participar activament en l'impuls del centre públic de creació contemporània a Tarragona, lamenta que hagi quedat en una situació “fluixa”: “Ens vam quedar desencantats perquè el projecte que havia de ser no és i no sabem què passarà”, apunta. I com que Tarragona “està mancada” en aquest àmbit, la Silvestre cobreix un forat. Una aposta difícil en temps de crisi? Per ell, obrir una galeria –dues en aquest cas– en els temps que corren és “una aposta arriscada”: “Però teníem clar que ho volíem fer perquè no pot ser que la crisi ens marqui el calendari”, explica Pep Anton Clua.

Font: elpuntavui.cat