CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 de febrer del 2015

Ballesteros lamenta la falta d'actuació de la Generalitat a les Termes i el Teatre Romà del Barri del Port

Una imatge del Teatre Romà

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha fet referència a alguns aspectes del Barri del Port com la situació de Teatre Romà i les Termes o el projecte de remodelació de la zona, aquesta tarda durant la conferència 'Primer Tarragona, Tarragona de primera' com a repàs de l'estat de la ciutat.

La cita ha tingut lloc al Col·legi d'Advocats i Farmacèutics davant d'unes 300 persones. Ballesteros ha parlat d'aspectes diversos. En matèria cultural ha manifestat que "M’agradaria, també, poder incloure en aquest llistat d’atractius culturals el Teatre Romà. I ho dic en condicional, m’agradaria, perquè malauradament a data d’avui no és possible. I no perquè l’Ajuntament no vulgui fer-ho. Com en el cas de l’estació de tren, on tenim les mans lligades pel Ministeri, el teatre romà depèn de la voluntat de la Generalitat. És per això que avui voldria, un cop més, reclamar a la Generalitat una actuació en base a la seva responsabilitat i competència amb el teatre romà. No podem permetre que el teatre segueixi en el seu estat actual, ni tenir-lo tancat durant anys. El teatre romà és part del nostre patrimoni històric, i volem lluir-lo i mostrar-lo. Els propers 4 anys han de començar obres com sigui de Teatre Romà i Termes" ha reclamat.

Remodelació del Barri del Port per potenciar el teixit comercial

D'altra banda, el batlle tarragoní ha fet menció a eixos millorats dient que "Juntament amb les grans marques i amb l’entorn del Mercat, un tercer eix que hem potenciat a nivell comercial és el de l’entorn del carrer Reial, junt al carrer Unió, el Palau de Congressos i l’EOI. Hem realitzat diverses actuacions de millora d’aquests carrers i hi hem instal·lat dues escales mecàniques, tant per connectar més fàcilment la part baixa amb el centre com per augmentar l’atractiu turístic i comercial d’aquesta zona de la ciutat, que connecta Tarragona amb el mar. Tenim els projectes i no hem pogut començar fins que no acabem les obres del Mercat, per tal de no col·lapsar el centre de la ciutat" ha dit.