CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

1 de juliol del 2015

Mariner i Petra, història dels Gegantons ''manotes'' del Barri del Port de Tarragona


El Mariner i la Petra són els gegantons "manotes" del Barri del Port. Van ser creats l'any 2000 i 2004 per Xavier Osuna. Pertanyen a l'Associació de Veïns del Port de Tarragona i també estan ubicats al local de Festes del Carrer Sant Miquel,19.

Ell representa un mariner amb vestit i gorra típicament mariners com la seva pipa. Ella en canvi representa una divertida bruixota amb barret i vestit estrafalari. Els dos gegantons es caracteritzen per les dues grans manotes de drap que quan ballen fan girar al donar voltes colpejant al públic i també disparen aigua per la boca!

El Mariner originàriament era un capgròs i degut al seu gran pes, el van acabar convertint en gegantó, cosa que no es va fer en canvi amb la seva parella, la Sargidora que amb els anys va acabar deixant de sortir fins al 2016 que es recupera per tornar-la a fer sortir, després d'anys.

Pel que fa a la Bruixa Petra, va sorgir d'una versió anterior feta de forma casolana en cartró-pedra i que un dia va aparèixer malmesa a causa d'una gotera al magatzem.


Adrià Recasens.
_____________

>Coneix la història dels Gegants del Port de Tarragona, Neptú i Afrodita (aquí)