CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de juliol del 2015

PROGRAMA XXVI FESTES BARRI DEL PORT DE TARRAGONA 2015


Les XXVI Festes del Barri del Port ariben el 24, 25 i 26 de juliol de 2015 carregades d'actes, novetats i sorpreses (veure). A continuació programa d'actes extens amb tots els detalls. També pots veure on.line la Revista de les XXVI Festes del Barri del Port en -aquest enllaç-


DIVENDRES, 24 DE JULIOL

Actes previs

L'Associació Club Social Ment i Salut La Muralla ofereix un any més els actes gratuïts i previs a les festes de l'Associació de Veïns del Port. Tindran lloc davant del local de l'entitat, al mateix carrer Sant Miquel, 16, junt a l'escenari.

16 h-17 h · Taller de treballs manuals al carrer. Tots els assistents podran fer diverses creacions amb materials manuals com el paper, la pasta o la plastilina.

16 h-18 h · Xerrada sobre la salut mental per minimitzar l'estigma social i donar a conèixer de forma oberta aquesta malaltia.

17 h · Actuació coral per part dels membres de l'Associació.

17.30 h · Berenar Popular per part de l'Associació a tots els assistents.

Organitza: Associació Club Social Ment i Salut La Muralla


Inici de festes

L'Associació de Veïns del Port celebra les seves XXVI Festes Populars amb tot un seguit d'actes gratuïts al carrer Sant Miquel, 19, davant del magatzem social.


18 h · Presentació del Programa d'Actes. A càrrec d'Adrià Recasens, periodista, presentador de les festes i autor del Blog del Barri del Port, i José Ruiz, president de l'Associació de Veïns del Port, que farà la tradicional salutació al veïnat. Tres dies de festa i al voltant d'una trentena d'actes dels quals una desena són nous! Us els presentem abans de començar i donar el tret de sortida!

18.15 h · Pregó, tret de sortida i brindis popular de les XXVI Festes de l'Associació Veïns del Port. Els pregoners d'enguany són Ana Santos, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament, i Josep Maria Buqueras, arquitecte tècnic, professor i autor de llibres sobre modernisme, estil arquitectònic present en alguns edificis del Barri del Port. En acabar, tret de sortida d'inici de festes amb petard, confeti i brindis popular amb cava. Col·labora: Caves Adernats.

18.30 h · Xocolatada Popular amb coca dolça. Racions de xocolata calenta i porcions de coca de sucre per a tots els assistents. Atenció amb els gots! Sorteig de premis entre aquells que tinguin un gomet a sota!. Col·laboren amb els premis: Silva Editorial, AVV del Port i Bowling Diverland.

19 h · Animació Infantil: 'Una d'aventures'. Els nens i nenes, que vulguin participar, s'endinsaran en una expedició per trobar un tresor mitjançant un mapa, proves i jocs amb confeti, globus i animació!

20 h · Concurs de Dibuix Infantil en tres categories: d'1 a 3 anys, de 4 a 7 anys i de 8 a 12 anys. Pinta i dibuixa els Gegants del Barri, que enguany fan anys!! En acabar, el jurat escollirà un guanyador de cada categoria i els premiats pujaran a l'escenari a presentar el seu dibuix, fotografiar-se i recollir els seus premis. Col·labora: Anglo Center.

Concurs de dibuix per a pares i mares "Pintem el barri". El tema o motiu a escollir seran racons o escenes del barri. Col·labora: Grupo Bertolín.

20.15 h · Exhibició de l'Escola de Ball Nou Ritme. Els alumnes d'aquesta acadèmia del barri, com a novetat, ens delectaran amb estils diversos com el bollywood, ball modern, ball de saló, dance team, etc. Aquesta escola de molta anomenada ha representat el seguici del Rei Carnestoltes l'any 2015 per haver guanyat el Carnaval de Tarragona l'any anterior. Col·labora: Escola de Ball Nou Ritme (c. Reial, 54 baixos).

21.30 h · Concurs gastronòmic 'Quina tapa!' Anima't a participar! Crea una tapa i porta tres racions per al jurat! Creació lliure per a tots els públics. Apunta't a blogbarridelport@hotmail.com o a l'AVV Port (c. Reial, 9, baixos - 977 24 10 50). Els premis d'aquest acte s'entregaran al sopar de germanor, que tindrà lloc el dissabte 25, a les 22 hores.

23.30 h · Revetlla amb el grup Rumbes Canya que torna al barri després de dos anys per omplir la nit de rumba i canya fins a les 03 hores de la matinada!


DISSABTE, 25 DE JULIOL

10 h · Concurs de dominó. Entre fitxes està el joc! Campionat de dominó per iniciar el dissabte. Apuntat a l'AVV del Port (c. Reial, 9, baixos - 977 24 10 50). Col·laboren: Tecser i Electro-Mediterráneo.

11 h · Piscina i Inflables Infantils per als més menuts del barri! *Els nens i nenes han d'anar acompanyats d'adults.

11.15 h · Pinta cares! Cares pintades de forma divertida per a tots els nens i nenes que ho vulguin.
Cercavila dels personatges de Disney pels comerços del barri. Col·labora Animalades.

11.30 h · Aperitiu amb musclada. Racions gratuïtes per a tothom acompanyades de música. Atenció amb els gots! Sorteig de premis entre aquells que tinguin un gomet a sota! Col·labora amb els premis: Silva Editorial i A.V.V del Port.

12 h · Exhibició d'arts marcials a càrrec de Mugendo Tarragona.

13.30 h · Festa de l'Escuma per a tots els públics. Porta banyador o roba de recanvi i participa en la tradicional guerra de l'escuma!

18 h · La Cucafera busca Princesa 2015. Nova edició del càsting per seleccionar la nova princesa que acompanyarà a la Cucafera a les festes de Santa Tecla en l'acte 'La Cucafera Baixa 2015'. Els pares/mares han d'apuntar prèviament a les candidates (de 6 a 9 anys) fins al 20 de juliol a blogbarridelport@hotmail.com o a l'AVV del Port (c. Reial, 9, baixos - 977 24 10 50).

La prova consistirà a pujar a l'escenari, presentar-se i defensar la candidatura com a possible princesa. Tot seguit recitar el poema de memòria, interpretant-lo el millor possible. Un jurat votarà i hi haurà tres finalistes, i entre elles una guanyadora. Col·labora: FCC Serveis Ciutadans TGN.

19 h · Animació amb el Mag Manu. Màgia i trucs diversos dirigits a tots els públics i especialment els més petits.

20 h · Gimcana Infantil. Apunta't i anima't a participar en jocs diversos amb globus, confeti, música i diversió! Els pares han d'apuntar als nens i nenes (de 6 anys a 12-14 aprox.) a blogbarridelport@hotmail.com o a l'AVV Port (c. Reial, 9, baixos - 977 24 10 50).

22 h · Sopar de Germanor 2015. Baixa al carrer i sopa amb el veïnat i amics! Pots portar el teu sopar o disposar del menú de l'AVV del Port a preu de 14 €. Taules i cadires disponibles gratuïtament per a tots.

MENÚ AVV DEL PORT

1er Plat: Entremesos toricoteruel: Pernil de Teruel, llom embotit, formatge
 curat, espàrrecs, triangles de truita de patates, amanida de marisc i paté de campanya.
2n Plat: Cuixa de gall d'indi amb panses i prunes.
Postres: Minipastís 'Selva Negra'.
Beguda: Aigua i refrescos, vi blanc i negre, cafè.
(Preu: 14 € i servei de cambrers)

22.30 h · Concurs 'El Millor Barret del Port 2015'. Vine al sopar amb el barret més original i estrambòtic possible! Agafa un barret i redecora'l com vulguis, lliure creació! Col·labora: Cava Adernats i Ferran Catering.

22.45 h · L'amic invisible, regals sorpresa! Anima't i participa portant un regal embolicat. Durant el sopar, tots aquells que participin, intercanviaran regals de forma aleatòria i sorpresa! Què et tocarà? Sorpresa!

23 h · Revetlla Popular amb l'Orquestra Aquarama. Gaudeix la nit de dissabte amb la música moderna i de sempre, dirigida a tots els públics amb ganes de ballar (fins i tot el ball del fanalet) i servei de barra fins a les 3 hores de la matinada!


DIUMENGE, 26 DE JULIOL

Festa 25è Aniversari dels Gegants del Port

Els gegants del Barri, Neptú i Afrodita, fan 25 anys. Vine a celebrar amb ells la seva festa d'aniversari!

10.15 h · Els Gegants fan anys. Història sobre els gegants del Port. Per Adrià Recasens, periodista, presentador de les festes i autor del Blog del Barri del Port.

10.30 h · Plantada de Gegants. Arribada dels Gegants que es preparen per sortir en cercavila. Participen: els Gegants, Manotes, Panerola i Capgrossos del Port, Cucafera Petita...

11 h · Cercavila d'anada pel Barri del Port amb la Txaranga Tocabemolls. Itinerari: carrers Sant Miquel, Barcelona, Pompeu Fabra, Anselm Clavé i Pl. dels Carros.

11.30 h · Selfie amb els Gegants a la Pl. dels Carros. Fes-te un selfie amb els gegants! La cercavila farà parada a la Plaça dels Carros per recuperar l'activitat en aquesta històrica plaça del barri, on també ballaran.

11.45 h · Cercavila de tornada pel Barri del Port amb la Txaranga Tocabemolls. Itinerari: Plaça dels Carros, carrers Reial, Rebolledo i Sant Miquel.

12.15 h · Reconeixements als portadors dels gegants. Són l'ànima dels gegants i mereixen una distinció. Col·laboren: Rècop, Clínica Dental Santa Tecla i Bastides Foreseny.

12.30 h · Vermut i pica-pica. Toca reposar forces i celebrar l'aniversari dels gegants! Atenció amb els gots! Sorteig de Premis entre aquells que tinguin gomet a sota del got. Col·laboren amb els premis: Silva Editorial i AVV del Port.

12.45 h · Concurs 'La torre més alta'. Alt com un gegant! Mostra la teva traça desafiant a altres veïns i amics a veure qui fa la torre de gots de plàstic més alta! Apunta't a blogbarridelport@hotmail.com, a l'AVV Port (c. Reial, 9, baixos - 977 24 10 50) o al moment de l'acte.

13 h · Ball Final de Festes. Abans de marxar, els gegants acomiaden les festes amb un ball final i traca.
_______________________________________________________

*Organització d'actes: Associació de Veïns del Port i Blog del Barri del Port www.tgnbarridelport.blogspot.com on trobaràs més detall dels actes, l'actualitat i història del barri, i totes les fotos i vídeos de les festes gràcies a la cobertura de Barri del Port TV.

*Durant les festes hi haurà una zona de 'photocall' per fer-se fotos que es penjaran al Facebook del Barri del Port.
_________________________________________________________

* * Col·laboren amb l'Associació de Veïns del Port de Tarragona: Ajuntament de Tarragona, Port de Tarragona, Repsol, Dow i altres institucions i empreses.