CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 de juliol del 2015

La campanya de sensibilització de recollida selectiva arriba al Barri del Port

Una informadora al barri veí del Serrallo
L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest passat dilluns una nova campanya de sensibilització de foment de la recollida selectiva de residus municipals, amb la finalitat de complementar la campanya “Separa bé l’orgànica”. Aquesta s’allargarà fins divendres 31 de juliol i arriba al Barri del Port els dies 23 i 28.

La Plaça dels Infants (demà 23 de juliol) i la Plaça dels Carros (28 de juliol)  seran els llocs del barri on s'instal·laran els punts informatius.

L’objectiu d’aquesta nova campanya és millorar els índex de la recollida selectiva i informar sobre els horaris per llençar la brossa i altres qüestions de recollida de residus per a mantenir, entre tots, una ciutat més neta.

Més proximitat 

Es pretén aconseguir una major proximitat amb el ciutadà en el moment que llencin les escombraries. Per fer-ho efectiu, vuit educadors ambientals estaran repartits per diferents zones del centre de la ciutat, en diverses àrees de contenidors. Quan un ciutadà s’apropi a llençar la brossa l’educador aprofitarà per recordar-li on va cada residus, l’horari de cada contenidor, les ubicacions i horari de les deixalleries mòbils, el servei gratuït de recollida de voluminosos, etc. 

A més,  l’educador explicarà els motius de l’obertura d’expedients sancionadors que està portant a terme el Departament de Neteja Pública, d’acord amb l’article 98 de l’Ordenança General de Convivència Ciutadana i Ús dels Espais Públics de Tarragona. Fonamentalment, aquests expedients es porten a terme per incompliment horari i per dipositar qualsevol tipus de residus fora dels contenidors, sempre hi quan aquests estiguin plens.