CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 de juliol del 2015

Les XXVI Festes del Barri del Port arriben el 24, 25 i 26 de juliol carregades de novetats i sorpreses


Més dies, més actes i més il·lusió, ingredients principals del programa festiu de les XXVI Festes del Barri del Port per al pròxim 24, 25 i 26 de juliol, al carrer Sant Miquel, 19 davant del magatzem social de l'A.V.V del Port, per a tots els públics, grans i petits.

Ana Santos, veïna del barri i nova regidora a l'Ajuntament de Tarragona, i Josep Maria Buqueras, arquitecte tècnic i escriptor els pregoners d'enguany encarregats de donar el tret de sortida després dels actes previs, que com cada any oferirà l'Associació Club Social Ment i Salut La Muralla.

Tres dies de festa i una trentena d'actes i novetats

Amb un dia més, les fetes s'amplien amb una trentena d'actes d'entre els quals una desena són noves propostes. És el cas de diversos concursos amb premi com 'Quina tapa!' amb què el veïnat podrà crear-ne i fer llepar els dits del jurat o 'La Torre més alta' amb què els veïns podran desafiar-se amb gots de plàstic.

Altres propostes serviran per amenitzar el Sopar de Germanor com 'El millor barret del Port' per delectar al veïnat amb barrets originals i estrambòtics creats per cadascú de forma lliure i original, o 'l'Amic Invisible, regals sorpresa!' amb què els participants podran entregar i rebre paquets sense saber què contenen a l'interior.

   
Mag Manu
Espectacles i exhibicions amb el Mag Manu, Nou Ritme i Mugendo

Espectacles diversos com la màgia del Mag Manu, l'exhibició de ball de l'Escola Nou Ritme o la d'arts marcials del centre Mugendo. També l'animació infantil 'Una d'aventures' que se sumarà a altres actes per als més menuts com els inflables i piscina infantil, la gimcana, el 'Pinta pinta' per pintar-se la cara, una cercavila amb els personatges de Disney o el concurs de dibuix infantil que enguany també comptarà amb els pares i mares.

Destaca el càsting 'La Cucafera busca princesa 2015' amb que s'escollirà la nova  nena de 6 a 9 anys que acompanyarà a la Cucafera durant les festes de Santa Tecla a l'acte 'La Cucafera baixa 2015'.

Rumbes Canya i Aquarama, les orquestres d'enguany
Rumbes Canya

El grup Rumbes Canya i l'Orquestra Aquarama seran els encarregats enguany d'animar les dues nits festives a ritme de música i ball. Amb elles acabaran les jornades festives en les quals no faltaran actes tradicionals com la festa de l'escuma o populars com la xocolatada, la musclada i el vermut, en què novament hi haurà sorteig de premis.

Festa 25è aniversari dels Gegants del Port

Els actes de diumenge 26 aniran dedicats als 25 anys dels Gegants del Port, Neptú i Afrodita. S'explicarà la seva història al veïnat i els portadors rebran un homenatge. La Xaranga Tocabemolls, que fa 5 anys, animarà la cercavila que tindrà lloc pels carrers del barri amb una parada a la Plaça dels Carros on es podrà fer 'selfies' amb els gegants. Per acabar les festes, ball final i pic-pica.

Cartells i programes de les XXVI Festes del Barri del Port

Recuperació de la revista festiva

Des de fa més d'un mes, l'Associació de Veïns i el Blog del Barri del Port treballen amb esforç preparant el programa d'actes d'enguany en què a més dels cartells promocionals que aniran ocupant aquests dies els carrers, portals i comerços del barri, es recupera la revista festiva que arriba totalment renovada respecte el que s'havia oferit anys enrere. Es podrà adquirir gratuïtament als diversos establiments i a l'Associació de Veïns del Port (carrer Reial, 9 baixos)

S'han editat un centenar d'exemplars per al veïnat i també estarà disponible en format on.line. En ella es pot conèixer amb detall tots els actes, a més d'altres continguts d'interès i els anunciants i col·laboradors que han ajudat a tirar-ho endavant.

Finalment, pel que fa als actes, un any més aniran presentants a mode de 'speaker' sobre l'escenari pel periodista Adrià Recasens, autor del Blog del Barri del Port que novament oferirà posteriorment totes les fotos i vídeos de les jornades amb la cobertura de Barri del Port TV, la nova televisió del barri a Youtube.

*Podeu consutar el programa extens d'actes en -aquest enllaç-
*Podeu veure on.line la Revista de les XXVI Festes del Barri del Port en -aquest enllaç-