CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 de març del 2019

Cristina Berrio dimiteix com a presidenta de la Federació de Veïns de Tarragona després de fitxar per Ballesteros

cristina berrio favt tarragona barris
Cristina Berrio dimiteix com a presidenta
de la FAVT. Foto: naciodigital
Cristina Berrio ha presentat aquesta tarda la seva dimissió com a presidenta de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), indica NacioDigital, després que fa uns dies es feia saber que ha fitxat pel número 8 de la llista del PSC de Josep Fèlix Ballesteros a les properes eleccions municipals (veure).

La noticia sorprenia entre el món veïnal i associatiu donada la postura crítica de Berrio amb l'Ajuntament i el paper que suposaria aquesta aliança envers el seu càrrec com a líder veïnal en cas de mantenir-lo.  Berrio ha dimitit del càrrec com a presidenta de la FAVT tot arriscant-se també a perdre aquest lideratge sense saber si finalment el PSC sortirà novament escollit, i en cas afirmatiu si ella arribaria a entrar a formar part de l'equip municipal, segons on es produeixi el tall de nombre de regidors, tenint en compte que ocupa la vuitena plaça.

A les llistes del PSC amb condicions en favor dels barris

Berrio ha decidit acceptar l'oferiment de Ballesteros a canvi d'una sèrie de condicions en favor dels barris com recuperar els regidors de barri per dirigir-los, posar en marxa la guàrdia urbana de proximitat, millorar les connexions entre el centre i els barris amb un passeig i carrils bici, i finalment la millora de tots els locals de les associacions de veïns de la ciutat, aixi com facilitar les gestions d'aquestes per obtenir les subvencions municipals.

Junt a Berrio han dimitit la secretària Marta Ballabriga i la vocal Marimar Puerta deixant a Alfonso Martínez com a president en funcions i Roser Barrio com a secretària en funcions. Tanmateix Berrio es manté com a presidenta a l'AVV. El Pilar que aquest cap de setmana ha celebrat la calçotada dels barris de Ponent on han participat els gegants del Port, i com a presidenta de l'AMPA de l'Escola Tarragona.