CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de març del 2019

Ballesteros es reuneix per fi amb la presidenta del Barri del Port a Pl.dels Carros, la seva prioritat

L'alcalde Ballesteros i la presidenta veïnal a Plaça dels Carros

La presidenta del l'AVV del Port de Tarragona, Mari Carmen Puig, celebra que per fi l'alcalde Josep Fèix Ballesteros hagi despertat aixecant el telèfon per trucar-la i reunir-se plegats en benefici del Barri del Port.

Puig indica que tot i que l'alcalde hagi tardat en reaccionar després d'un llarg període veïnal de reivindicacions #PerUnBarriDigne, amb qui tan sols l'equip de l'oposició ha estat mostrant suport i preocupació, i ja sigui per la proximitat de les eleccions o no, el seu interès és que s'actui al barri envers les mancances i necessitats.


En aquest sentit, Puig i Ballesteros van tenir una primera reunió a alcaldia el passat 22 de febrer i nova trobada el passat dia 26 a la Plaça dels Carros, la nova prioritat per al batlle.

Remodelació de la Plaça dels Carros


Cal recordar que l'Ajuntament de Tarragona ja va anunciar la intenció d'incloure la remodelació del carrer Apodaca, Reial i Plaça dels Carros al projecte d'Illa Corsini (veure) i ara tot apunta que serà prioritari junt al carrer Unió.

Mentre que per aquest mític carrer comercial ja està establerta una inversió d'1,2 milions d'euros i un altre milió per a la Plaça de Mitja Lluna, encarà queda concretar la inversió en el traçat referent al Barri del Port per tal de dignificar una zona degradada i amb una davallada comercial notable, entre la disponibilitat de 54 milions d'euros en inversions per als propers anys.

El cost seria "assumible" segons l'alcalde a més de necessari, i "permetrà millorar substancialment la Part Baixa" ja que convertiria la plaça dels Carros en espai peatonal per celebrar activitat cultural, fires i mercats, mentre que Apodaca i Reial serien remodelats com a importants arteries. Finalment també es preveu actuació al carrer del Mar on la supressió d'algunes vies permetria establir un passeig a mode de Rambla del Mar.

Actuació al clavegueram


Com ja va informar aquest blog (veure), l'Ajuntament actuarà finalment per resoldre el problema històric de les inundacions renovant el clavegueram, un projecte que l'alcalde va acordar explicar amb detall properament a Puig com a president d'Ematsa, l'empresa d'aigües encarregada de les actuacions per a les que es preveu una inversió d'un milió d'euros.

No obstant això, a les xarxes socials totes aquestes mesures que darrerament s'estan anunciant s'atribueixen a la proximitat de les eleccions municipals, de manera que molts veïns lamenten que finalment no siguin una realitat i es tracti de promeses que acaben en un calaix. En aquest sentit Puig indica que "el veïnat està prou decebut i no admetria nous enganys" mostrant esperança a què les paraules obtingudes es materialitzin en realitats, del tot urgents per al barri.