CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de març del 2019

El Cristo del Buen Amor estrena peanya reformada per aquesta Setmana Santa 2019

Una imatge de la nova estructura durant els assajos

''De peanya a altar'' així defineix i titula el Diari de Tarragona el projecte amb el que la Confraria del Cristo del Buen Amor ha reformat l'estructura del seu primer misteri.

Coneguts com "els andalusos", l'entitat, ubicada a l'església de Sant Nicolau de Bari, al carrer Pau del Protectorat del Barri del Port, hi ha treballat des de l'estiu del passat any, i ara la peanya s'assimila a un altar causant major impressió. 


Major alçada

D'una banda ha crescut en alçada amb la col·locació d'una segona estructura més reduïda sobre la qual s'hi col·loca la imatge del crist, però que amb sistema hidràulic permet que baixi 25 centímetres i pugui sortir per la porta del petit temple. Per altra, cal destacar el treball de fusta seguint els cànons andalusos propis dels seus integrants, i netejant artesanalment el negrit dels anys, per deixar i lluir una fusta de color del noguer. 

Altra novetat és una incorporació a la visera frontal d'una capelleta amb el sant titular de l'antic temle del col·legi de la Presentació, com indica el rotatiu. Els confrares han estat treballant també en unes reixetes a l'entorn de la peanya a mode de guarniment i que realment serveix tant per veure com respirar. 

Més portants

No són les úniques ja que el misteri també comptarà amb les antigues tulipes de la Mare de Déu de la Soledat de Tarragona i uns faldons per part de la Germandat de Nuestro Padre Jesús de las Penas y Nuestra Señora del Consuelo del Vendrell amb qui tenen lligam.

Finalment s'han fet reajustos tècnics de manera que el pas ara passa de 15 a 20 portants i el pes a banda d'anar més compensat i repartit, recau millor sobre l'eix de qui carrega. 

La confraria, que a més ha renovat i rejovenit la junta directiva, també ha estrenat nova Agrupació Musical des de finals del passat any (veure). Fa més d'un mes que tant músics com portadors han iniciat els assajos, i enguany el misteri és imatge del cartell de Setmana Santa 2019 (veure).