CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de març del 2019

La Guàrdia Urbana torna a fer balanç positiu de les càmeres de vigilància de la Part Baixa tot i el repunt delictiu

La Junta Local de Seguretat ha donat a conèixer avui balanç sobre el 2018 tornant a fer una valoració positiva sobre les càmeres de videovigilància de la Part Baixa donat que tot i que s'ha incrementat el nombre de fets delictius, indiquen que han ajudat per efectuar diverses detencions.

Un dels fets més preocupants al Barri del Port són els robatoris amb força a l’interior de vehicles, que a Tarragona es van disparar fins un 42% l’any passat, amb una mitjana de set denúncies diàries i un total de 2.562 casos


El cap dels Mossos al Tarragonès ha explicat que la zona compresa entre els carrers del Mar i Reial és una de les que s’ha vist més afectada per aquesta problemàtica que preocupa i afecta notablement al veïnat, on en algun cas, fins a cinquanta vehicles han aparegut amb el vidre trencat.

Des de la Guàrdia Urbana, es destaca que la vintena de càmeres de videovigilància en servei des del 2017 a la Part Baixa tenen un efecte dissuasiu i frenen la incidència delictiva a les àrees vigilades. No obstant, reconeixen que l’any passat aquesta zona va concentrar un 4% de les denúncies per robatori a vehicles, tot just mig punt més que l’any 2017. 

L'AVV del Port discrepa


Per contra des de l'AVV del Port en canvi es segueix insistint en que les dades es centren precisament a les ubicacions dels aparells que no sempre són en l'actualitat els punts més negres. De fet no hi han per exemple ni al carrer Lleó ni al carrer del Mar, dels més afectats, i per tant no quedarien quantificats els casos i punts on no hi ha càmares i que no tots els veïns interposen denúncia, animant que sempre ho facin, més enllà de les xarxes socials on és recurrent. L'entitat considera que la sensació per part del veïnat amb l'increment de robatoris i ocupació de pisos, és de major inseguretat i de força indignació. 

En els delictes contra el patrimoni -que inclouen furts, robatoris a domicilis i a vehicles-, l’impacte de les càmeres és molt més significatiu. Les zones vigilades han passat a representar un 4% de les denúncies fetes a la ciutat, deu punts menys que el 2017, tot i que cal tenir en compte que el barri (els punts controlats) significa una petita part del total que suposa tota la ciutat. 

Alhora, els cossos policials han utilitzat les imatges per a més de 30 investigacions. Per aquest motiu, el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha reiterat la valoració positiva i la intenció de posar càmeres en més zones del municipi com Llevant, tot i que no es preveu augmentar les de la Part Baixa o reubicar les existents.